x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare O legumă miraculoasă tratează diabetul și alte câteva boli. Crește și la noi în țară

O legumă miraculoasă tratează diabetul și alte câteva boli. Crește și la noi în țară

21 Iul 2018   •   18:20
O legumă miraculoasă tratează diabetul și alte câteva boli. Crește și la noi în țară

Această legumă este recomandată pentru dieta bolnavilor cu diabet zaharat de tip II, deoarece are calitatea de a scădea glicemia. O legumă obișnuită în multe zone din Asia, cunoscând mai multe soiuri și varietăți, se cultivă acum și în România.

Este meritul cercetătorilor de la Stațiunea pentru Legumicultură din Buzău ca, după o muncă de aproximativ un sfert de secol, nu doar să aclimatizeze la noi această plantă, ci și să creeze cinci soiuri noi.

Planta miraculoasă se pare că va reuși, în viitor, să aducă beneficii atât legumicultorilor (cel mai profitabil dintre soiurile create de specialiștii buzoieni,promite o cultură de 20 kg pentru fiecare fie de plantă), cât și bolnavilor de diabet. Datorită proprietăţilor hipoglicemiante-antidiabetice, leguma este folosit cu succes în tratamentul diabetului zaharat de gradul II. Cercetările au dovedit că o doză de 100 mg/Kg, administrată zilnic, este compatibilă cu 2,5 mg medicament antidiabetic luat de două ori pe zi.

Și nu doar glicemia poate fi ținută sub control prin introducerea ei în alimentație.

El are de asemenea proprietăți anticolesterol și de detoxifiere a tractului digestiv, fiind indicat de asemenea în obezitate și persoanelor cu imunitate scăzută. 

Află care este numele acestei plante și în ce fel poate ea fi folosită în tratarea diferitelor afecțiuni.

×