x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Remedii de sezon: Rostopasca - o plantă de ajutor ficatului

Remedii de sezon: Rostopasca - o plantă de ajutor ficatului

19 Mai 2014   •   19:39
Remedii de sezon: Rostopasca - o plantă de ajutor ficatului

Această plantă este, înainte de toate, un stimulent al funcţiei hepatice şi un calmant al colicilor hepato-biliare. Este un leac destinat mai multor afecţiuni, iar tratamentul e uşor de urmat.

Rostopasca este o plantă cu multiple proprietăţi curative, recunoscută şi folosită pentru efectele sale vindecătoare încă din Antichitate.
Dacă în trecut utilizarea plantei în scopuri curative era bazată pe tradiţia populară, în prezent cercetătorii au reuşit să izoleze substanţele active din rostopască, resposabile de efectele sale terapeutice. Deoarece conţine o gamă largă de alcaloizi, în doze mari întreaga plantă este toxică, dar în dozele corecte ea are numeroase utilizări terapeutice.
Efectul plantei proaspete este analgezic, colagogic, antimicrobian, oncostatic şi sedativ al sistemului nervos central. În unele teste pe animale rostopasca s-a dovedit un bun citostatic, dar şi un bun stimulator al sistemului imunitar.

Cea mai importantă utilizare a acestei plante este în bolile hepatice. Rostopasca este un adevărat panaceu pentru bolile de ficat de orice natură. Şi-a dovedit eficienţa în tratarea hepatitei A, hepatitei B, a cirozei hepatice. Prin efectele sale drenoare şi tonice, stimulează regenerarea celulei hepatice. Totodată, funcţionează şi ca un bun antiviral, motiv pentru care hepatitele se pot ameliora sau chiar vindeca în urma administrării preparatelor de rostopască. Este indicată şi în afecţiunile biliare precum diskinezii sau inflamaţii ale vezicii biliare cauzate de drenarea defectuoasă a bilei.
Pentru un efect maxim al terapiei cu rostopască ..........................

Citește continuarea pe RevistaFelicia.Ro

Citește și
Alimentația corectă în bolile de ficat și ale căilor biliare

Dieta săracă în carbohidrați ajută ficatul gras



×
Subiecte în articol: felicia boli de ficat