x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Roșcovele, balsam pentru sănătate. Află două rețete ale Cavalerilor de Malta

Roșcovele, balsam pentru sănătate. Află două rețete ale Cavalerilor de Malta

de Simona Lazar    |    28 Aug 2014   •   08:41
Roșcovele, balsam pentru sănătate. Află două rețete ale Cavalerilor de Malta
Pricepuți nu doar ca luptători, ci și ca medici, Cavalerii de Malta au văzut virtuțile vindecătoare ale acestor păstăi magice.

Ce anume recomanda roscovele sa faca parte dintr-o dieta sanatoasa? Pastaia contine aproximativ 40-50% zahar, care consta in zaharoza (pana la 26%), fructoza (pana la 13%), xyloza, maltoza si glucoza. De asemenea, contine proteine, aminoacizi, amidon, oligoelemente etc. Semintele contin proteine, grasimi (in principal acizi de tip oleinic, linoleic si palmitic), fitohormoni, tanin si guma de karuba. Roscovele sunt bogate in tanini care inhiba enzimele digestive si inactiveaza bacteriile coli. Acesta este si motivul pentru care specialistii sustin ca, de exemplu, pentru preventia imbolnavirilor cu bacteria enterohemoragica E.coli este recomandata o dieta din care sa nu lipseasca roscovele. De asemenea, consumul constant de roscove sustine dezvoltarea unei flore benefice de bacterii intestinale. Deoarece are un efect calmant asupra stomacului si mucoaselor intestinale, sunt recomandate pentru a atenua starile de greata si a trata diareea. Roscovele reprezinta o bogata sursa de vitamine si minerale (in special de calciu). Se spune ca revitalizeaza asemenea cafelei, fara a avea insa efectele secundare ale acesteia.

Doua retete malteze
Originare din Palestina, roșcovele au fost „aduse” după ei, în întreg bazinul mediteranean, de către Cavalerii Ioaniți, care, o dată stabiliți în arhipelagul maltez aveau să își schimbe numele în Cavalerii de Malta. Pricepuți nu doar ca luptători, ci și ca medici, ioaniții au văzut virtuțile vindecătoare ale acestor păstăi magice.
Iată și două rețete cu roșcove, din arhipelagul maltez.

Citește articolul integral aici.

Te-ar putea interesa și
Cum alungăm GHINIONUL? Ce trebuie să aruncăm din casă?
Băutura Fericirii! Află rețeta și bucură-te de ea!
Rețeta miraculoasă pe bază de gelatină care „ia cu mâna” durerile de spate și de gât
Remedii naturale pentru anemie
Cum menții dorința sexuală în cuplu, pe termen lung?
Secretele sexului perfect!

×