x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Top 12 cele mai sănătoase verdeţuri pe care să le ai întotdeauna în casă

Top 12 cele mai sănătoase verdeţuri pe care să le ai întotdeauna în casă

09 Apr 2018   •   20:08
Top 12 cele mai sănătoase verdeţuri pe care să le ai întotdeauna în casă

Oamenii de ştiinţă au analizat 47 de fructe şi legume pentru a stabili câte fibre, proteine, potasiu şi vitamine conţin fiecare. Astfel, s-a stabilit că pe primele 15 poziţii, cele mai sănătoase sunt verdeţurile, pe care orice persoană trebuie să le aibă în casă, deoarece reprezintă adevărate surse de sănătate.

Cercetătorii au oferit fiecăreia dintre acestea un număr de puncte, în funcţie de beneficiile pe care le au pentru organismul uman.

1. Năsturelul (măcriş de baltă sau năsturaş) – Este o plantă medicinală apreciată încă din Antichitate. O poţi consuma şi sub formă de salată. Are acţiune diuretică, depurativă, expectorantă, afrodiziacă. Specialiştii i-au oferit scorul 100.

Ceaiul, elixirul sănătății

Țelina - leac miraculos. Ce se întâmplă dacă bei zilnic suc de țelină?

2. Varza chinezească – Varza Bok choy sau chinezească este o sursă excelentă de vitamina K, despre care se ştie că joacă un rol esenţial în sănătatea oaselor. Este foarte bună dacă îţi doreşti să slăbeşti, deoarece contribuie la o digestie sănătoasă, are un conţinut mare de fibre care asigură un tranzit intestinal sănătos şi un aport caloric redus. Foloseşte-i partea albă pentru supe, iar frunzele transformă-le în salate. Scor: 91,99.

................................

Citește mai departe despre cele 12 verdețuri sănătoase

×