x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. Semințele care au puterea să vindece ori să prevină 9 boli, între care și CANCERUL

Tratamente naturiste. Semințele care au puterea să vindece ori să prevină 9 boli, între care și CANCERUL

13 Ian 2019   •   20:14
Tratamente naturiste. Semințele care au puterea să vindece ori să prevină 9 boli, între care și CANCERUL

O cană din aceste semințe, nedecorticate și neprăjite, conține mai mult calciu decât o cană de lapte. Multe tratamente naturiste folosesc aceste semințe miraculoase ca element de bază în tratarea și prevenirea multor boli.

Aceste semințe plăcute la gust conțin mai multe proteine decât carnea. Datorită acestor proprietăți nutritive, sunt cosiderate un medicament natural, ocupând un loc de frunte în cele mai eficiente tratamente naturiste.

Istoria folosirii acestor semințe ca medicament începe cu 3 600 de ani în urmă, în timpurile Egiptului antic, când e listat în papirusurile vremii ca un medicament favorit. De asemenea, femeile din străvechiul Babilon foloseau un amestec de miere și aceste semințe-minune pentru a prelungi tinerețea și frumusețea, iar soldații romani mâncau amestecul pentru forță și energie.

Semințele miraculoase aparțin unei plante din familia Pedaliaceae, cu flori de culoare albă, cu nuanțe de albastru ce se cultivă în India, Birmania și China, în Grecia și sudul Italiei.

Compoziția acestor semințe cu importanță terapeutică este de 5% apă, 50% grăsimi, 25% carbohidrați și restul de 20% de proteine. Printre mineralele prezente în aceste semințe enumerăm: calciu, fosfor, zinc, seleniu, potasiu, cupru și magneziu și vitaminele: B (B1, B2, B3, B5, B6),vitamina A, vitamina E, zinc, mangan, cupru și triptofan.

Ele conțin acid oleic și acid linoleic (omega 3), doi compuși cu proprietăți de protecție a inimii și a sistemului cardiovascular.

Semințele respective acționează benefic în prevenirea și tratarea multor afecțiuni, printre care:

1. Bolile de inimă
Datorită conținutului ridicat de grăsimi mononesaturate, semințele acestea scad nivelul de colesterol rău LDL și îți curață vasele de sânge de sedimentele grase. Astfel, inima ta va fi protejată de boli precum ateroscleroza, iar circulația sângelui va fi îmbunatățită. Reglează tensiunea arterială, care la rândul ei poate provoca diverse boli cardiovasculare complicate.

2. Previn cancerul
Studiile arată ca semințele la care facemm referire conțin antioxidanți puternici, care îți păstrează pielea tânară și frumoasă, dar în același timp pot preveni anumite tipuri de cancer. Ingredientele minune din semințele acestea sunt lignanii, compuși care au proprietatea de a scădea riscul de cancer la sân sau cancer de colon.

3. Mențin sănătatea sistemului osos
........................

Află mai departe care este NUMELE acestor SEMINȚE miraculoase și cum le poți folosi cât mai eficient în TRATAMENTE NATURISTE

×