x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Uleiurile esențiale, terapie pentru o mulțime de afecțiuni

Uleiurile esențiale, terapie pentru o mulțime de afecțiuni

19 Iul 2016   •   11:30
Uleiurile esențiale, terapie pentru o mulțime de afecțiuni

Gripă, răceală, cistită, candidoză… Știai că asemenea infecții pot fi combătute în mod natural și eficient cu ajutorul uleiurilor esențiale? Aceste minunate remedii aromate au capacitatea de a distruge microbii și de a întări rezistența organismului, scrie ziarulring.ro.

Recunoscute încă din Antichitate pentru proprietățile lor terapeutice, uleiurile esențiale merită să ocupe un loc important în medicina modernă. Astăzi, efectele lor antiinfecțioase, antiinflamatoare și antiseptice sunt deja demonstrate de numeroase studii științifice. Uleiurile esențiale constituie o alternativă efici­entă la medicamente, în caz de răceală, gripă, otită, sinuzită, abcese etc., deoarece acționează foarte blând, dar rapid și eficient.

Arome versus antibiotice
Uleiurile esențiale au o acțiune caustică și toxică împotriva bacteriilor, virusurilor și ciupercilor patogene. Ele sunt o alter­na­tivă eficientă și valabilă în plan antibacterian din mai multe motive:
- Elimină germenii fără să le dea acestora posibilitatea să dezvolte rezistență, cum se întâmplă în cazul antibioticelor.
- Au efecte tonice, stimulează imunitatea și rezistența organismului. Această dublă acțiune permite vindecarea mult mai rapidă în caz de infecții.
- Esențele nu atacă bacteriile bune din flora intestinală – încă un lucru care fa­vorizează vindecarea mai rapidă, căci flora intestinală are o influență benefică asupra sistemului imunitar. Flora de la nivelul intestinului conferă 50% din imunitate.
- Folosite corect, uleiurile esențiale nu au efecte secundare, spre deosebire de antibiotice, care pot da naștere unor reac­ții adverse neplăcute.

×
Subiecte în articol: uleiuri esentiale raceala gripă sinuzita