x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Yoga iti reda mobilitatea

Yoga iti reda mobilitatea

00 0000   •   00:00

"Cand ma intorc acasa dupa o zi de munca, mi-e foarte greu sa ma misc, am spatele anchilozat. Am incercat tot felul de unguente care promiteau ca imi vor reda mobilitatea, fara succes insa."

"Cand ma intorc acasa dupa o zi de munca, mi-e foarte greu sa ma misc, am spatele anchilozat. Am incercat tot felul de unguente care promiteau ca imi vor reda mobilitatea, fara succes insa. Am incercat sa port si centura, dar durerea de spate tot nu imi da pace." Cu siguranta, multi dintre dumneavoastra se regasesc in aceasta marturisire. Iar solutia recomandata de medici pentru a va elibera de durerea chinuitoare de spate (lombalgie) o constituie tratamentul cu medicamente antiinflamatoare si kinetoterapia. Daca la toate acestea adaugati si cateva miscari de yoga, atunci in mod sigur va veti recapata mobilitatea.

Sase luni-un an. Yoga presupune o asociere de mai multe tipuri de exercitii: de stretching, de relaxare si de antrenare a musculaturii corpului prin mentinerea prelungita a unei singure posturi. Un studiu recent demonstreaza chiar ca posturile de yoga au beneficii net superioare celor obtinute in urma exercitiilor clasice de indepartare a durerilor de spate.

In plus, persoanele care apeleaza la tratamentul pe baza de miscari de yoga nu prezinta nici un efect secundar. Totusi, nu este indicat ca imediat ce ati inceput tratamentul sa va avantati la cele mai dificile posturi de yoga. Incepeti cu cele mai putin solicitante si, pe masura ce durerea incepe sa va lase, treceti la miscari mai grele. Pentru ca efectul tratamentului sa fie cel scontat, este recomandat sa urmati antrenamentul cel putin sase luni-un an. Abia dupa aceasta perioada veti resimti cu adevarat rezultatele.

PILATES. Tensiunea musculara care se acumuleaza in zona lombara dupa o zi de stat la birou poate fi indepartata si cu ajutorul gimnasticii Pilates, foarte asemanatoare cu yoga. Postura cea mai relaxanta pentru musculatura spatelui este: in genunchi, cu sprijin pe coate, mentine capul intre umeri si arcuieste coloana, priveste apoi inainte si arcuieste spatele. "Executati exercitiile Pilates pentru spate lent, constientizand miscarea si respirand adanc", explica Luiza Bucur, instructor de fitness la FC National Fitness Center, lector in cadrul Federatiei Romane Sportul pentru Toti.

×
Subiecte în articol: yoga terapii complementare