x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Top 10 cele mai murdare suprafeţe de la locul de muncă

Top 10 cele mai murdare suprafeţe de la locul de muncă

04 Dec 2017   •   16:37
Top 10 cele mai murdare suprafeţe de la locul de muncă

Majoritatea oamenilor îşi doresc ca locul lor de muncă să fie unul curat, iar dacă ar trebui să aleagă care este cel mai curat spaţiu de la locul de muncă, majoritatea ar afirma că biroul este cel mai frumos şi mai curat astfel de spaţiu, scrie Indy100.

Dacă ai utiliza testele ATP, care indică cât de curate sunt suprafeţele testate, ai observa că majoritatea lucrurilor de la locul de muncă sunt de-a dreptul scârboase. Mashable, citat de Indy100, a folosit testul ATP pentru a testa un număr de suprafeţe prezente tot timpul la locul de muncă şi a făcut un top 10 cu cele mai murdare dintre acestea.

Cafetierele

Doar gândeşte-te la toate mâinile care ating zilnic mânerele cafetierelor şi există şansa, foarte probabilă, ca nu toate acele mâini să fie 100% curate. Potrivit Mashable, 48% dintre cafetiere conţin bacterii dăunătoare pe suprafaţa lor.

Mouse-ul calculatorului

Nu este o surprinză că mouse-ul este unul dintre cele mai murdare suprafeţe, căci este unul dintre cele mai folosite obiecte din birou.

Capacele de toaletă

Este posibil să crezi că acestea se află în fruntea acestei liste, însă nu este aşa. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că reprezintă o suprafaţă potrivită pentru a servi cina.

 Pentru a evita disconfortul, şterge bine capacul toaletei înainte de utilizare.

Automatele

Dacă eşti suficient de norocos să ai un automat la birou, ai văzut cât de aglomerat e. Toate acele degete care au fost prezente pe acel automat, au dus la o suprafaţă nu tocmai igienică. Mashable a menţionat că 21% dintre automate au o mare şansă să fie purtătoare de boli.

Dozatoarele cu apă

Fiind atât de folosite de cei din birou, 23% dintre acestea conţin bacterii dăunătoare.  Astfel, deşi aceste dozatoare te menţin hidratat, în realitate, îţi fac mai mult rău decât bine.

Frigiderele

Testele ATP au indicat un nivel de peste 300, ceea ce reprezintă un nivel periculos de bacterii şi boli, iar asta doar în exteriorul frigiderului, în interior lucrurile sunt cu mult mai rele.

Tastaturile

Un procent de 27% dintre tastaturi au un nivel de peste 300. Nu este o surpriză, însă data viitoare când mai scapi mâncare pe tastatură, fă-ţi o favoare şi nu o mânca.

Cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde nu este o alegere bună, în general. În plus, 48% dintre acestea sunt pline de germeni.

Robineţii

Robineţii reprezintă un rai pentru bacterii. Astfel, 75% dintre aceştia conţin suficiente bacterii pentru a te îmbolnăvi. Data viitoare, şterge robinetul înainte să-l foloseşti.

Telefoanele


Când a fost ultima dată când ţi-ai şters telefonul? Cu toate acestea, îl folosim peste tot: la birou, în pat, în mijloacele de transport şi chiar la toaletă.

Punctajul la care a ajuns un telefon în urma testului ATP a fost peste 900, ceea ce este dezgustător. Pentru a scăpa de germenii prezenţi pe telefon, mai şterge-l din când în când.

×
Subiecte în articol: murdarie curatenie birou locul de munca