x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trei cești de cafea pe zi îți pot salva viața

Trei cești de cafea pe zi îți pot salva viața

17 Noi 2017   •   20:02
Trei cești de cafea pe zi îți pot salva viața

Trei cești de cafea pe zi îți pot salva viața, potrivit unui studiu, notează Daily Mail. Oamenii de știință au descoperit că o astfel de cantitate de cafea poate diminua riscul de boli ale ficatului, cancer la ficat sau ciroză cu până la 70%.

Beneficiile salvatoare ale cafelei vin din abundența de cofeină, antioxidanți, kahweol și cafestol, potrivit experților. Acest amestec de compuși și substanțe protejează ficatul și împiedică inflamația țesutului.

Cercetarea a fost făcută de Institutul pentru Informații Științifice despre Cafea, creeat de illycafe, Jacobs Douwe Egberts, Lavazza, Nestle, Paulig și Tchibo. Autoritatea pentru Siguranța Alimentelor din Europa a menționat că o cantitate moderată de cofeină pe zi este de trei până la cinci cești de cafea.

„Bolile de ficat sunt asasini tăcuți, pentru că nu există simptome până nu este prea târziu. Cafeaua este ceva accesibil tuturor și este băută cu regulalitate – filtrată, instant sau espresso – și poate face o diferență în prevenirea și, în unele cazuri, încetinirea dezvoltării de boli ale ficatului.”, a spus șeful executiv al British Liver Trust, Judi Rhys.

×
Subiecte în articol: cafea sanatate caner ficat boli ficat ciroza