x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Află ce lucruri miraculoase se întâmplă în organismul tău dacă renunți la cafea

Află ce lucruri miraculoase se întâmplă în organismul tău dacă renunți la cafea

18 Mai 2017   •   00:04
Află ce lucruri miraculoase se întâmplă în organismul tău dacă renunți la cafea

Ce legătură este între consumul de cafea, starea generală a organismului și goana după diete sanatoase?

Consumul de cafea este un subiect controversat. Pe de o parte, există beneficii asociate lui, cum ar fi îmbunătățirea funcției memoriei și, evident, un nivel crescut al vigilenței, pe de altă parte, cofeina crește tensiunea arterială.

Înainte de a decide dacă este indicat sau nu să renunți la cafea, află ce se întâmplă cu organismul tău atunci când nu mai primește cofeină.

Citește și Sucul de castravete, băutura-medicament care curăță rinichii și întregul organism


Te vei simți lipsită de vlagă

Simptomele includ oboseală, dureri de cap și unele modificări ale dispoziției destul de evidente, potrivit specialiștilor în nutriție și dietetică. Este bine chiar să îți anunți familia că ai renunțat la cafea, pentru ca ei să înțeleagă de ce ești atât de irascibilă. Dacă obișnuiai să bei în jur de 400 până la 500 ml de cofeina pe zi simptomele pot fi mai blânde, iar gravitatea lor crește proporțional cu cantitatea de cofeină consumată anterior.

De obicei, aceste efecte durează 7 până la 10 zile, dar pot fi minimizate tăind treptat din porția de cofeină. La fiecare 2 sau 3 zile...............

Află mai mult despre ce miracole se întâmplă în organismul tău dacă renunți la cafea

×