x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Batranete zvelta

16 Mai 2005   •   00:00

  • de ANDRADA FLORIA
  • ARMONIA TRUPULUI
  • Exercitiile fizice usoare, executate cu mare atentie, ii asigura bunicului o mai buna mobilitate a articulatiilor, imbunatatirea circulatiei sangvine, un creier mai bine irigat. Si asta doar in 20 de minute zilnic. Prof. dr. Adriana Nica, director al Institutului de Recuperare Medicina Fizica si Balneoclimatologie, le recomanda batranilor ca, inainte de a incepe un program de intretinere fizica la domiciliu, sa mearga la medic pentru un bilant clinico-functional: un inventar al afectiunilor de care sufera. Iata un set de exercitii propuse de prof. dr. Adriana Nica.

    Pentru zona lombara si abdomen faceti cu palmele alunecari pe coapse, cu ridicarea usoara a capului. Cand va ridicati inspirati, iar la coborare expirati. Intins pe spate pe o saltea si cu mainile intinse pe langa corp, executati bicicleta. 10 repetari sunt ideale pentru mobilitatea membrelor inferioare.
    Pentru durerile de sold, un exercitiu foarte usor. Tineti picioarele indoite si ridicati fundul, incordand muschii fesieri. Faceti acest exercitiu de 10-15 ori. Asezati-va lateral pe saltea, puneti o mana sub cap. Piciorul de dedesubt trebuie indoit, iar cel de deasupra sa il intindeti si sa faceti miscarea sus-jos pentru coapse.

    Intoarceti-va pe abdomen, tineti mainile intinse pe langa corp si ridicati, pe rand, cate un picior. Exercitiul este ideal atat pentru fese, cat si pentru mobilitatea picioarelor.

    ×
    Subiecte în articol: armonia trupului