x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Beneficiile nebanuite ale perelor

Beneficiile nebanuite ale perelor

de IncomeMagazine    |    15 Noi 2013   •   11:55
Beneficiile nebanuite ale perelor

Aromate şi zemoase, perele sunt un remediu natural împotriva diverselor afecţiuni. Astfel, în plin sezon este bine să ne bucurăm de beneficiile pe care ni le oferă aceste fructe, mai ales că ele conţin şi foarte puţine calorii.

Citeste si Leacuri babesti împotriva răcelii

Delicioase şi parfumate, perele conţin cantităţi importante de vitamine benefice organismului şi sistemului imunitar. Pe lângă apă şi vitaminele A, B şi C, aceste fructe mai conţin săruri minerale, fosfor, calciu, potasiu, fier, elemente care le fac foarte uşor de digerat chiar şi pentru persoanele cu probleme de stomac.

Citeste si 7 beneficii ale semintelor de chia

Împotriva infecţiilor

Cuprul şi vitamina C au au acţiune antioxidantă care protejează celulele de nocivitatea radicalilor liberi. Vitamina C stimulează celulele în lupta împotriva infecţiilor, ucigând bacteriile şi viruşii. În cazurile de infecţii sau răceli repetate este bine să bei timp de o săptămână sau două câte un litru de suc sau de nectar de pere. În filozofia terapiei orientale, perele acţionează benefic asupra plămânilor care produc energia necesară pentru lupta cu agenţii patogeni.

Citeste si Semintele MIRACULOASE care tratează boli

Împotriva cancerului de sân

Un studiu efectuat pe un număr de femei aflate la postmenopauză arată că riscului apariţiei cancerului mamar este foarte mult diminuat, cu până la 35% la femeile care au consumat fructe bogate în fibre, mere, pere, prune şi smochine.

Citeste AICI despre efectele benefice ale unei cure cu pere

×
Subiecte în articol: pere