x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Beți cafea pe stomacul gol? Iată de ce ar trebui să renunțați la acest obicei

Beți cafea pe stomacul gol? Iată de ce ar trebui să renunțați la acest obicei

15 Mai 2017   •   06:51
Beți cafea pe stomacul gol? Iată de ce ar trebui să renunțați la acest obicei

Cafeaua este o sursă importantă de antioxidanți, numeroase studii demonstrând efectele sale benefice. Conform oamenilor de știință, această băutură energizantă poate preveni numeroase boli, dar pe de altă parte poate cauza probleme de sănătate grave.

Cafeaua este nocivă atunci când este consumată pe stomacul gol, deoarece stimulează secreția de acid clorhidric, iar persoanele care suferă de gastrită sunt cele mai afectate în această situație.

Experții atrag atenția asupra faptului că nu ar trebui să bem cafea la scurt timp după ce ne-am trezit pentru că nivelul cortizolului va crește rapid, iar corpul va avea nevoie de mult timp pentru a-și reveni.

De asemenea, cafeaua băută înainte de masă stimulează secreția de acid gastric, care duce la balonare și stări de vomă, informează HealthyFoodHouse.com.

Sfatul specialiștilor este să consumăm cafea la o oră după ce ne-am trezit, dar nu înainte de a mânca cel puțin o felie de pâine prăjită. În cazul în care vă grăbiți și nu vă puteți începe ziua fără cafea, adăugați lapte sau o linguriță de unt de cocos.
 

×
Subiecte în articol: cafea beneficii cafea ulei de cocos