x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Exercitii pentru un corp de majoreta

Exercitii pentru un corp de majoreta

00 0000   •   00:00

Simti ca totul in jurul tau se darama? Ca nu mai ai pentru ce sa zambesti? Ai nevoie doar de o motivatie, de un impuls care sa te scoata din starea de apatie...

Instructorul de fitness Luiza Bucur (foto), de la FC National Fitness Center, lector in cadrul Federatiei Romane Sportul pentru Toti, iti propune sa inlocuiesti sedintele de shopping, care ti-ar putea reda optimismul, cu o serie de exercitii fizice pe ritm de muzica. Adauga la toate acestea o pereche de pampoane multicolore si iti vei recapata echilibrul interior.

SCAPI DE DOUA-TREI KILOGRAME

Ba mai mult, pentru ca aceste exercitii antreneaza toate grupele musculare si ajuta la tonifierea intregului corp, in timp vei scapa de doua-trei kilograme acumulate inestetic pe coapse, pe abdomen, pe brate. Vei capata un trup de majoreta. Majoretele se aseamana foarte mult cu fotomodelele, au aceleasi masuri: 90-60-90. Insa, spre deosebire de modele, care afiseaza aproape intotdeauna o mina serioasa, majoretele sunt simbolul voiosiei. Dansul lor marcheaza intotdeauna o victorie. De aceea, instructorul de fitness Luiza Bucur te sfatuieste sa le urmezi exemplul si nu doar sa iti antrenezi corpul, ci sa o faci cu zambetul pe buze.

DIMINEATA

"Exercitiile cu pampoanele dezvolta coordonarea, sunt antrenante si amuzante totodata, pot constitui un minunat antrenament cardio cu sarituri, miscari de dans, toate acestea asociate cu alergare usoara. Totodata, ele sunt un mod amuzant de a da jos cateva kilograme", explica instructorul de fitness Luiza Bucur. Datorita efectului lor revigorant, specialistul recomanda executarea exercitiilor cu pampoanele in fiecare dimineata, ca inviorare. Fiecare exercitiu se efectueaza in doua-trei serii, cu un numar de 10-12 repetari. Nu uita ca inainte de a incepe seria de exercitii trebuie sa realizezi cateva miscari de incalzire. Iar la final, un exercitiu de stretching.


Cu talpile apropiate, sari cu genunchii indoiti intr-o parte, iar pampoanele in partea opusa


Sari cu piciorul stang inainte, ducand bratele lateral, apoi schimba piciorul, ducand bratele spre dreapta


Ridica piciorul la 90 de grade simultan cu ridicarea bratelor, apoi fandeaza, ducand mainile la spate


Fandeaza lateral spre dreapta, ridicand bratul stang, indoind trunchiul lateral. Mentine pozitia 15-20 de secunde, apoi schimba partea

×
Subiecte în articol: armonia trupului