x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Fii generos! Fii prietenul lui! Oferă o șansă pentru un viitor normal unui copil diagnosticat cu autism!

Fii generos! Fii prietenul lui! Oferă o șansă pentru un viitor normal unui copil diagnosticat cu autism!

22 Dec 2014   •   11:46
Fii generos! Fii prietenul lui! Oferă o șansă pentru un viitor normal unui copil diagnosticat cu autism!

 LA FIECARE 7 ORE SI JUMATATE IN ROMANIA SE NASTE UN COPIL CU AUTISM. O TERAPIE INTENSIVA POATE SA II AJUTE PE ACESTI COPII SA EVOLUEZE SI SA SE INTEGREZE! Se apropie luna cea mai generoasa din an. In Postul Craciunului, ce poate fi mai frumos decat sa fim darnici si sa oferim o sansa unui copil!

Mihnea este un băiețel de numai patru ani, este fascinat de viață și de minunățiile ei și este foarte iubit de către părinți. La vârsta de doi ani și jumatate a fost diagnosticat de medici cu autism infantil și, începând de atunci, se străduiește zilnic să ajungă un autist … artist. Până să își îndeplinească mărețul vis, Mihnea trebuie să treacă prin șase ore de terapie ABA, cinci zile pe săptămână, logopedie (nu poate să pronunțe anumite litere precum “f” și “v” sau alte grupuri de sunete), merge două zile la o grădiniță de stat însoțit de un terapeut, iar progresele sunt din ce în ce mai vizibile. 

Băiețelul are un vocabular de câteva zeci de cuvinte, însă folosește mult mai puține, recunoaște culorile, poate să împartă obiecte în categorii, numără până la patru, răspunde la câteva întrebări sociale (numele, vârsta, numele părinților etc.). Totuși, cel mai mult îi place să picteze – cu degetele -, să deseneze și să modeleze în plastelină.

 

Dincolo de aceste îndemânări, micul artist are o calitate din ce în ce mai rară pentru oamenii din ziua de azi: este foarte iubitor și prietenos. “Ne strigă, ne caută prin casă dacă plecăm la serviciu, ne ia în brațe, ne pupa și, rar de tot, se mai întâmplă să ne privească în ochi. Iar in acel moment atât de prețios știm că tot ce s-a întâmplat în acești aproape doi ani reprezintă un succes, o poveste care poate avea un final reușit; un final în care Mihnea merge la școală, are prieteni, se joacă și este acceptat de cei din jur”, mărturisește mama baiatului.

 

De atunci până acum mulți oameni au avut plăcerea să-i fie prieteni lui Mihnea, iar băiețelul le pregătește săptămânal acestora tot felul de surprize, pe pagina sa de Facebook -https://www.facebook.com/prieteniiluimihnea.

 

Pentru ca visul părinților și al prietenilor să devină realitate, Mihnea trebuie să continue terapia, care costă 5.000 de lei pe lună (coordonator, 3 terapeuți, psiholog, înot, materiale pentru terapie și medicamente. În acest sens, Asociatia “Salvează o inimă” a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru prietenul nostru Mihnea. Donațiile pot fi făcute pe platforma de donații online a Asociației, http://salveazaoinima.ro/campaigns/mihnea-dan-chiriac/sau în conturile bancare

 

Cont lei, pentru persoane fizice:

RO31BRDE410SV75821184100, deschis la BRD, pe numele Chiriac Serban Alexandru.

Cont lei, persoane juridice:

RO44BACX0000000843775074, deschis la Unicredit Tiriac, sucursala Dristor, pe numele Mihnea Dan Chiriac, cu precizarea ca este deschis de Asociatia Help Autism.

Cont EURO:

RO38CARP030100608635EU01, deschis la Banca Carpatica, sucursala Campina, pe numele Chiriac Serban Alexandru.

0723.349.576, Serban Chiriac (tatal lui Mihnea)

 
Mai multe despre autism găsiți și pe pagina Prietenii lui Mihnea



 

×
Subiecte în articol: autism mihnea