x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ce trebuie sa stim despre regimul cu APA!

Ce trebuie sa stim despre regimul cu APA!

05 Mai 2018   •   16:55
Ce trebuie sa stim despre regimul cu APA!

Toti stim ca trebuie sa consumam zilnic apa. Dar cum anume, nu stiu multi. Unele femei incep sa bea apa cand vor sa scape de kilogramele in plus. Si procedeaza foarte corect, pentru ca apa reprezinta una dintre minunile acestei planete.

 

Dar cand trebuie sa bei apa pentru a slabi? Cu 45 de minute inainte de fiecare masa, cam 200 de ml, adica un 1 pahar normal. Apa va ajuta sa eliminati substantele si grasimile inutile, sa grabiti metabolismul. Desigur, trebuie redusa si cantitatea de mancare din farfurie.

In nici un caz apa nu trebuie sa inlocuiasca masa. Oricum, regimul alimentar trebuie sa fie alcatuit din produse sanatoase, bogate in minerale si fibre. Si cat mai multe legume si fructe, in functie de gust.

Daca nu sunteti obisnuiti sa beti apa, puteti incepe ziua cu lapte, crescand treptat cantitatea, adica de la patru cesti pe zi, la 8-10, ceea ce ar insemna in jur de 1,6-2 litri pe zi.

Apa trebuie consumata in orice moment al zilei, indiferent de alte lichide, precum ceai, cafea, bauturi acidulate sau sucuri. Dupa ce incepeti sa pierdeti in greutate, nu renuntati la apa, pentru ca organismul va avea in continuare nevoie de cele 10 pahare pe zi pentru a mentine un echilibru sanatos in organism.

 

×