x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Stretching in familie

Stretching in familie

22 Mar 2006   •   00:00

In doi, viata este mai usoara. La fel si exercitiile de stretching. Ce este stretchingul si de ce este indicat a fi executat in doi aflam de la specialistul in elaborarea programelor de fitness si nutritie Luiza Bucur (foto), de la FC National Fitness Center. "Stretchingul este intinderea unei grupe musculare, cu scop de relaxare", explica specialistul Luiza Bucur. Dar miscarile de stretching sunt amplificate daca ele sunt efectuate cu o persoana specializata. In acest fel, se ajunge la o mai buna relaxare si intindere a muschilor. In plus, imbunatateste circulatia sangvina si dezmorteste oasele si articulatiile.

Fara durere!

Prezenta specialistului este foarte importanta, caci el va ajuta sa intindeti la maximum grupele musculare, supravegheaza executarea corecta a miscarilor. De asemenea, observa cand o articulatie sau un muschi se intinde prea mult, contribuind astfel la prevenirea accidentelor. Specialistul Luiza Bucur avertizeaza ca miscarile trebuie executate foarte lent si nu trebuie fortate in nici un fel. La cel mai mic disconfort sau durere, executarea miscarilor va inceta. Exercitiile propuse de noi, in schimb, sunt foarte simple si nu necesita prezenta unui instructor. Ele pot fie efectuate in echipe: mama-copil, sot-sotie. De asemenea, stretchingul in doi este un foarte bun mijloc de a petrece timpul cu cei dragi, a face miscare si a ne relaxa, totodata.

15 minute zilnic

In ceea ce priveste varsta, stretchingul nu are restrictii. El se adreseaza tuturor: copiilor, adultilor, batranilor, daca starea sanatatii le permite si au acordul medicului. Este recomandat mai ales persoanelor sedentare sau celor care conduc foarte mult. Dimineata sau seara, inainte sau dupa programe de antrenament fizic sau doar ca antrenament, miscarile de stretching se vor executa timp de 10-15 minute. Fiecare pozitie va fi mentinuta 10-15 secunde si se va repeta de trei ori. Iar daca asociati stretchingul cu muzica relaxanta si aromoterapie, la sfarsit veti vedea viata cu alti ochi. Veti fi mai energici si mai bine dispusi.

Pe saltea, cu mainile sub barbie, indoiti gamba dreapta pe coapsa. Repetati pentru celalalt picior
Pe saltea, cu mainile intinse pe sol, indoiti piciorul drept si atingeti solul cu genunchiul

Pe saltea, cu mainile intinse pe sol, indoiti piciorul drept la piept si ridicati-l. Repetati miscarea pentru celalalt picior
In sezut, cu picioarele apropiate, aplecati-va, astfel incat sa prindeti varful picioarelor cu palmele

Pe sol, stand in genunchi, cu talpile sub sezut, indreptati spatele si intindeti bratele inapoi
Pe sol, in sezut, cu picioarele incrucisate si spatele drept, inclinati lateral gatul

×
Subiecte în articol: armonia trupului