x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Top 6 cele mai mari greșeli din bucătărie care te îngrașă

Top 6 cele mai mari greșeli din bucătărie care te îngrașă

26 Sep 2017   •   21:55
Top 6 cele mai mari greșeli din bucătărie care te îngrașă
Sursa foto: KatarzynaBialasiewicz/Getty Images/iStockphoto

Am mai zis de nenumărate ori și o repet: Dumnezeu nu prea a lăsat pe pământ alimente care să îngrașe ele în sine. Obezitatea a devenit o problemă uriașă la nivel mondial din cauza obiceiurilor proaste propagate de mai toate bucătăriile de pe planetă și, mai grav, împământenite din copilărie.

Nici dacă mănânci la un restaurant de lux nu este neapărat o garanție că mănânci și corect. Mie, de exemplu, de asta îmi este și greu să mănânc în oraș: chiar dacă listele de meniu sunt kilometrice, îmi este foarte dificil să găsesc lucruri simple, adică așa cum mănânc eu.

Ce vreau să spun este că poți avea o siluetă decentă și o nutriție cât de cât corectă și doar dacă elimini câteva obiceiuri proaste de gătit și alimentație. Iată top 6:

1. Cartofii, garnitură pentru carne sau în combinație cu alte proteine animale (brânză)

Cartoful este perceput aproape exclusiv ca garnitură la friptură sau combinat în diverse moduri cu brânză. Foarte greșit. Amidonul, conținut în cantitate mare de cartofi, nu este digerat de aceleași enzime și în aceleași condiții de PH ca proteinele din carne. Deci combinația duce la îngreunarea digestiei și la acumularea de kilograme.

Gătiți corect, însă, cartofii nu doar că nu îngrașă, dar te ajută să slăbești. 

2. Brânza, sub formă de sosuri peste carne

Imediat după cartofi, brânza este alimentul mâncat cel mai incorect, după părerea mea. Iar sosurile de brânză sunt o delicatesă în cele mai rafinate bucătării, deci nu trebuie să te simți complexat(ă) dacă ai făcut până acum această greșeală.

Brânza este bogată în grăsimi și proteine. Desigur că ne aduce calciu, extrem de important pentru organism, însă trebuie mâncată în anumite cantități și condiții de combinare.

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: obezitate cură de slăbire