x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ninsori abundente, viscol şi polei, începând din această după-amiază. Vezi prognoza pe trei zile

Ninsori abundente, viscol şi polei, începând din această după-amiază. Vezi prognoza pe trei zile

19 Ian 2012   •   07:05
Ninsori abundente, viscol şi polei, începând din această după-amiază. Vezi prognoza pe trei zile

Meteorologii au emis, astazi, o informare de vreme rea, caracterizata prin ninsori viscolite si intensificari ale vantului, ce va intra in vigoare incepand de joi dupa-amiaza.

Astfel, in intervalul 19 ianuarie, ora 13:00 - 20 ianuarie, ora 13:00, in Crisana, Maramures si Transilvania, precum si in Muntii Apuseni si nordul Carpatilor Orientali, in a doua parte a zilei de joi, va ninge, izolat abundent, iar vantul va avea intensificari locale, viscolind zapada.

De asemenea, in noaptea de joi spre vineri, precum si in prima parte a zilei de vineri, 20 ianuarie, in vestul, nord-vestul si centrul tarii, precipitatiile se vor transforma treptat in lapovite si ploi, favorizand producerea de polei.

In acelasi interval, va ninge viscolit in toate zonele montane, unde vantul la rafala va depasi 80 km/h, in timp ce intensificari locale ale vantului, cu viteze de peste 50-55 km/h, se vor inregistra si in sudul tarii.

PROGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE ZILE:

JOI (19 ianuarie)
Cerul va fi mai mult noros in vestul, centrul si nordul tãrii, unde vor cãdea precipitatii pe arii relativ extinse. Acestea in cursul zilei vor fi predominant sub formã de ninsoare, iar noaptea, in Banat, Crisana si sud-vestul Transilvaniei, mai ales ploaie si lapovitã. Vor fi conditii de polei. In restul teritoriului innorãrile vor fi temporare si izolat vor fi posibile fulguieli, indeosebi in a doua parte a intervalului. Vantul va sufla in general moderat, cu intensificãri indeosebi la munte, unde local va viscoli ninsoarea sau spulbera zãpada. Temperatura aerului, in crestere fatã de intervalul precedent mai ales in regiunile vestice, la deal si la munte, va avea valori maxime cuprinse intre -2 si 8 grade si minime intre -5 si 3 grade. Presiunea atmosferica va fi in scadere.

VINERI (20 ianuarie)
Cerul va fi mai mult noros. Vor fi precipitatii mixte in jumãtatea vesticã a tãrii, iar in zona montanã inaltã va ninge. In restul teritoriului precipatiile vor fi pe arii restranse si se vor semnala mai ales noaptea. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificãri in zona montanã inaltã si temporar si in regiunile vestice si sudice. Temperatura aerului va continua sã creascã, astfel incat valorile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 11 grade, iar cele minime, in general, intre -3 si 3 grade.

SAMBATA (21 ianuarie)
Cerul se va mentine mai mult noros. Vor cãdea precipitatii mixte in sud si sud-est, iar in nord, centru si la munte temporar va ninge. Vantul va mai prezenta intensificãri in majoritatea zonelor, in special in zona montanã inaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 10 grade, iar cele minime in general intre -9 si 1 grad.

×