x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Alexandru Jula, în "Galeria nemuritorilor"

Alexandru Jula, în "Galeria nemuritorilor"

de Oana Georgescu    |    17 Mai 2009   •   00:00
Alexandru Jula, în "Galeria nemuritorilor"

Îndrăgitul interpret de muzică uşoară Alexandru Jula a fost în ultima vreme invitatul de onoare al multor televiziuni, cu ocazia împlinirii a 55 de ani de activitate artistică.

Cât de iubit şi de neuitat este acest artist modest, poate prea modest, au dovedit-o sutele de telefoane şi mesaje venite din ţară, dar şi din SUA, Australia, Canada, Noua Zeelendă, Israel, Franţa şi chiar Kazahstan şi Iordania!

La una dintre emisiuni s-a rostit un adevăr incontestabil: "Jula a intrat demult în galeria nemuritorilor muzicii uşoare româneşti", dacă tot nu avem o Academie a Artelor sau un "Hall of Fame" - cum au americanii. A lansat atâtea melodii, încât pur şi simplu şi-a redescoperit cântece inedite în montaje de arhivă ale televiziunii publice.

Alexandru Jula este o vedetă veşnic tânără, fără vârstă, mereu cu zâmbetul pe buze, pus pe şotii şi glume, dovedind în viaţă dar şi pe scenă o vitalitate şi un optimism de la care am avea cu toţii de învăţat.

Deşi s-a născut în Sălaj, Alexandru Jula este pentru toţi gălăţean, identificându-se cu "istoria" şi scriind legenda Teatrului de Revistă de la Dunăre. Duetele sale cu colegul de teatru, regretatul Ionel Miron, sunt de neuitat, fiind reeditate pentru ultima oară "live" la Gala Premiilor de Excelenţă organizată la Studioul de Concerte "Mihail Jora" al SRR.

În cariera sa prodigioasă a lansat sute de cântece de petrecere, muzică pentru copii, balade. Antologia "Cântecele noatre" editată de Jurnalul Naţional este deschisă de Alexandru Jula cu celebra "Soţia prietenului meu", selecţia reunind - se ştie, cele mai îndrăgite melodii votate într-un referendum de mare anvergură de melomani de toate vârstele din ţară şi de peste hotare.

Trebuie subliniat faptul că sunt interpreţi de peste 70 de ani, dar numai Alexandru Jula şi Marina Voica sunt "activi", înre-gistrează piese şi albume noi, susţin concerte, apar la televiziuni şi colectează premii! Jula are propriul său spectacol pentru copii cu care colindă ţara, spectacol materializat în apariţia albumului de succes "Cântaţi cu Bunicu'" compus pentru el de Dumitru Lupu.

Mai mult, Alexandru Jula are propria emisiune săptămânală de două ore la TV Galaţi, cu o audienţă de invidiat acoperind şase judeţe şi Republica Moldova. Proiectul care-i dezvăluie plenar generozitatea şi colegialitatea este cel iniţat în urmă cu patru ani la Teatrul Muzical "Nae Leonard" din Galaţi - "Alexandru Jula şi prietenii".


Un show de zile mari
Practic, aici au apărut toate marile valori ale muzicii uşoare, populare şi ale umorului, unii chiar de mai multe ori. De pildă, regretaţii Dan Spătaru şi Gil Dobrică au susţinut pe scena gălăţeană ultimele lor recitaluri. Spectacolul este prin longevitate şi concepţie unic în România. Cel mai recent album al său poartă titlul "M-aţi otrăvit cu... apă", incluzând - aşa cum spune protagonistul, "cântece de petrecere mai... altfel".

Evident, dacă ar fi locuit în Bucureşti, toate acestea ar fi fost poate mult mai cunoscute şi popularizate, dar important este că "Bunicu'" nu se lasă, iar la 24 mai, la Teatrul "Nae Leonard" din Galaţi, o sumedenie de vedete vor fi alături de el pentru a-l sărbători cum se cuvine, într-un show de zile mari la aniversarea celor 55 de ani de carieră.
La mulţi ani, maestre, Jula!

×
Subiecte în articol: spectator jula