x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Audi a câştigat Cursa de 24h de la Le Mans - video.

Audi a câştigat Cursa de 24h de la Le Mans - video.

13 Iun 2011   •   08:33
Audi a câştigat Cursa de 24h de la Le Mans - video.

Prototipul Audi R18 TDI cu numarul 2, singurul ramas in cursa dupa accidentele suferite de celelalte doua prototipuri ale constructorului de la Ingolstadt, a castigat cea de-a 79-a editie a celebrei curse de 24 ore de la Le Mans.

Echipajul castigator, format din francezul Benoit Treluyer, germanul Andre Lotterer si elvetianul Marcel Fassler, s-a impuns in fata celor patru masini Peugeot 908, care au ocupat locurile 2-5.

A fost a doua victorie consecutiva pentru Audi in cea mai dificila cursa de anduranta si a saptea in ultimii opt ani.

Echipajul castigator au realizat, totodata, si o tripla inedita, fiind primul echipaj din istoria probei care reuseste sa obtina un pole-position, cel mai bun tur si, totodata, victoria finala in cadrul aceleiasi curse.

Plecat din pole-position, Audi-ul cu numarul 2 concurs a condus aproape intreaga cursa si a rezistat pana la final amenintarii celor de la Peugeot, terminand cu un avans de 13,854 secunde fata de prototipul pilotat de lui Simon Pagenaud, Sebastien Bourdais si Pedro Lamy, dupa parcurgerea a 355 de tururi de circuit.

Performanta este cu atat mai importanta cu cat prototipul Audi R18 TDI castigator a fost singurul care a ajuns la final dintre cele trei aliniate la start de producatorul german. Cel cu numarul 3, pilotat de Allan McNish, a fost complet distrus dupa un accident suferit la doar o ora de la startul cursei, iar cel cu numarul 1, avandu-l in acel moment la comenzi pe Mike Rockenfeller, a terminat la randu-i cursa intr-una dintre barierele de protectie de pe marginea circuitului de la Le Mans.

La clasa LMP2 s-a impus echipajul Zytek Nissan furnizat de Greaves Motorsport, in timp ce Corvette C6Z a triumfat la clasa GTEpro, tot un Corvette adjudecandu-si victoria si in clasa GTE Am.

×