x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Avertizare de ploi torenţiale, vijelii, grindină şi descărcări electrice.

Avertizare de ploi torenţiale, vijelii, grindină şi descărcări electrice.

18 Iun 2011   •   10:29

Meteorologii au emis o informare de ploi torentiale, vijelii, grindina si descarcari electrice, in special pentru Maramures, Transilvania, Moldova si zona de munte, valabila de duminica, ora 12:00, pana luni, la ora 09:00.

Potrivit informarii ANM, in intervalul mentionat instabilitatea atmosferica se va accentua treptat incepand din nord-vestul tarii. Se vor semnala averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si izolat grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 15-20 l/mp si punctiform 50 l/mp.

Fenomenele vor fi mai frecvente si mai intense in Maramures, Transilvania, Moldova si zona de munte. In restul teritoriului, instabilitatea atmosferica se va manifesta pe arii mai restranse, in prima parte a intervalului in Banat si Crisana, iar spre sfarsit in Muntenia si Dobrogea.

×