x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Big in Japan

de Sebastian S. Eduard    |    09 Ian 2009   •   00:00

Noul Murano: sportivitate, eleganţă, confort



Cea de-a doua generaţie de Murano este acum şi în România. După succesul modelului Qashqai, Nissan îşi consolidează poziţia în domeniul SUV-urilor şi vine cu un crossover de zile mari. Dotări nenumărate, un motor extrem de sprinten faţă de gabaritul aparent al maşinii şi spaţiu – mult spaţiu – sunt caracteristicile acestui 4x4 care te încântă din prima. Sentimentul este oarecum acelaşi ca la Navara: o maşină cu greutate, elegantă şi bine consolidată, care (te) impresionează şi care vrea să-şi facă de cap inclusiv în peisajul urban. Indiferent de consum, am putea spune.

Motorul pe benzină V6 de 3,5 litri dezvoltă nu mai puţin de 234 de cai, ceea ce face ca "matahala" să prindă suta extrem de repede şi să te tenteze "să faci pe nebunul", la aceasta adăugându-i-se şi sentimentul de siguranţă promovat de gabarit.

Cutia de viteză este una dintre cele mai bune întâlnite vreodată, iar suspensiile fac impresie bună atât pe un drum obişnuit, cât şi în off-road, unde se dovedesc suficient de confortabile.

Bârfele spun că în 2011 Murano va ieşi într-o variantă decapotabilă. Sunt extrem de curios...

Noi am testat


 Motorizare:  3,5 L/234 CP
 Cutie:  automată
 Viteză maximă:  200 km/h
 Acceleraţie:  0-100 km/h: 9 s
 Consum:  17,2/9,5 l



NEWS


Lansări 2009
Anul acesta vor fi lansate în România peste 40 de noi modele de maşini şi automobile restilizate, informează Mediafax.

Ianuarie aparţine automobilelor de lux, pentru că vor veni la noi Ferrari California (180.000 de euro) şi Maserati GranTurismo S (130.000 de euro). Marca Audi, reprezentată de compania Porsche România, va avea cel puţin şase premiere în 2009, modelele S4, A5 Cabrio (decapotabil), A5 Sportback, A4 Allroad, TT RS şi o variantă restilizată a SUV-ului Q7. Skoda va lansa pe plan local versiunile restilizate ale modelelor Octavia RS şi Octavia Scout. Seat vine cu versiunile restilizate ale modelelor Leon şi Altea.

În primul trimestru din 2009 va intra pe piaţă şi un nou model Alfa Romeo, denumit MiTo, iar spre sfârşitul anului viitor apare modelul 149. Fiat vine şi el cu Grande Punto facelift în primăvară, iar apoi e aşteptată versiunea decapotabilă a modelului Fiat 500.

Constructorul german BMW va comercializa în România în primul trimestru din 2009 noul model Z4, care este primul roadster BMW cu un hardtop retractabil. În a doua parte a anului viitor va fi lansat în România şi modelul X6 hibrid.

Primăvara anului viitor va aduce şi o noutate a Citroën, modelul C3 Picasso. Tot atunci avem şi o noutate din partea Chevrolet, prin modelul de clasă medie Cruze, iar Peugeot va lansa automobilul 308 CC.

Automobilul Renault Laguna Coupe va fi disponibil din primăvară şi este de aşteptat ca noul Renault Megane să fie introdus pe piaţa locală tot în prima parte a anului.

Noutăţile Volkswagen pentru 2009 sunt a doua generaţie a maşinii de familie Golf Plus, a cărui lansare locală este planificată pentru începutul anului, şi noua generaţie a modelului Polo.

Producţia primul SUV din istoria Dacia, al cărui nume nu a fost încă dezvăluit, este planificată pentru a doua parte a anului 2009, iar lansarea pe piaţă a modelului va fi făcută fie la sfârşitul anului viitor, fie la începutul lui 2010.

×
Subiecte în articol: auto anului