x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul BMW X1: Poezie şi tehnologie

BMW X1: Poezie şi tehnologie

23 Dec 2009   •   00:00
BMW X1: Poezie şi tehnologie

A intrat abia în toamna asta în vânzare, în România, însă nefiind atât de epatantă ca X6, probabil că aţi descoperit-o mai greu. Este vorba despre noul model bavarez X1.

Mi-a plăcut îndeosebi la maşina asta luxul cuminte, melanjul între aerul de clasic (deşi e un model nou) şi modern care nu vrea să epateze cu orice preţ. Este ceva mai mic decât X3 (cu numai câţiva centimetri), nu are propriu-zis concurenţă pe această nişă şi ar fi o posibilă ofertă pentru doamnele care vor să se simtă în siguranţă, dar s-au plictisit să aştepte în trafic în cabinele lor pătrăţoase.

O motorizare pe benzină, cea mai puternică (258 CP) şi alte cinci pe motorină, preţuri pornind de la 28.000 de euro - iată numai câteva cifre menite să ne facă o primă impresie despre ce vrea acest BMW complet nou. De notat că, de asemenea, putem alege între două modele S Drive, cu tracţiune spate şi patru X Drive - sistem inteligent cu tracţiune integrală.

Dacă despre exterior avem deja o părere formată, interiorul este la standardul cu care BMW deja ne-a obişnuit. Nici o cusătură nu face rabat de la calitate - dar nu cred că asta vă spune ceva nou. Aşa că nu avem decât să ne aşezăm în spatele volanului şi să admirăm baletul făcut de acele turometrului şi al economizorului de combustibil când călcăm acceleraţia... Poezie şi tehnologie!

 

Noi am testat
Motorizare: 2,0d/177 CP
Acceleraţie: 0-100 km/h:8,1s
Viteza maximă: 205 km/h
Cutie: 6+1
Consum: 6,4/4,7/5,3 l

 

NEWS

Salonul Auto Online 2009, un eveniment TOP GEAR
100 de maşini noi şi un mod complet virtual de a gândi evenimentele. Top Gear a continuat seria "lucrurilor la care alţii doar visează" cu Salonul Auto Online, singurul show automobilistic al anului care există, dar care nu s-a întâmplat niciodată.

"Timp de o lună, ne-am propus ca împreună cu producătorii auto din România să oferim posibilitatea publicului larg, ce mai bine de trei ani a fost privat de un astfel de eveniment, să viziteze şi să compare online întreaga gama de autovehicule şi accesorii. Bentley Continental, Porsche Panamera, BMW Seria 5 GT, Jaguar XFR, noul Range Rover şi cele mai noi modele de Mercedes vor fi o parte din vedetele salonului.

În timp ce alţii se gândeau la cum vor face salonul auto, cititorii şi utilizatorii Top Gear au fost la salon pe www.topgear.ro/salon. Peste 5000 de participanţi s-au pozat cu cel puţin una dintre cele 100 de maşini şi peste 20.000 de oameni ne-au vizitat. În medie, fiecare a petrecut peste 5 minute, iar 4 dintre participanţii care şi-au trimis pozele prin poştă acasă au câştigat câte un aparat de bărbierit Philips: Pascu Virgil - Ploieşti, Zamfir Mihai - Bucureşti, Bogdan Munteanu - Bucureşti, Herţoiu Alexandru - Slatina.

Dar salonul şi surprizele lui nu se opresc: "Dacă e petrecere, petrecere să fie. Ne-am hotărât să ţinem deschis salonul până la sfârşitul anului, iar de Revelion vom oferi, prin tragere la sorţi, unui participant, posibilitatea de a face un test auto, alături de echipa Top Gear România", a declarat Costin Giurgea, redactor-şef, Top Gear. Salonul Auto Online 2009, un eveniment TOP GEAR recomandat de Philips.

×
Subiecte în articol: sport