x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Casa Rusu – Profit istoric în plină criză

Casa Rusu – Profit istoric în plină criză

de Diana Scarlat    |    18 Mai 2010   •   00:00

În timp ce sute de firme au dat faliment anul trecut, iar mulţi producători români se plâng de scăderea dramatică a cifrei de afaceri, unii au scăzut cheltuielile şi au avut cele mai mari vânzări. Producătorul de mobilă Rus Savitar, al mărcii Casa Rusu, a avut în 2009 cea mai mare cifră de afaceri din istoria companiei, respectiv 22 de milioane de euro, iar de la 15 mai şi-a deschis un magazin de prezentare pe un întreg etaj al Vitantis Shopping Center, centrul comercial de lângă târgul auto Vitan.

Firma a făcut 20 de angajări pentru magazinul din Bucureşti, care a avut deja încasări de aproape 200.000 de euro în primul week-end şi 7.000 de vizitatori. "E un vis nesperat, la care nu îndrăzneam nici să mă gândesc în 2005. Bucureştiul înseamnă foarte mult pentru orice producător, dar venind aici numai de trei zile, am avut numai surprize plăcute. Avantajele pe care le oferim bucureştenilor, o dată cu venirea în Vitantis Shopping Center, se referă atât la preţurile accesibile, cu aproximativ 20% mai mici decât cele ale concurenţei, cât şi la existenţa unei game de mobilier de calitate, cu produse variate, pentru toate categoriile sociale, chiar şi pentru acelea cu venituri reduse", a declarat Cristian Rusu, director general Casa Rusu, la lansarea magazinului de la Vitantis Shopping Center.

Compania Casa Rusu estimează pentru anul 2010 o cifră de afaceri de 22 de milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de 2009, atât datorită gamei de produse variate la cele mai bune preţuri, dar şi deschiderii unui număr suplimentar de magazine în alte oraşe ale ţării, precum Bucureşti, Târgu-Mureş, Constanţa, dacă menţionăm doar primele trei deschideri prevăzute în acest an. Magazinul din Bucureşti are o suprafaţă de aproximativ 4.000 de metri pătraţi, iar producătorul oferă spre vânzare peste 500 de produse marcă proprie, realizate în totalitate la fabrica sa din Timişoara. El a mai explicat că poate menţine preţurile mici, atât datorită producţiei de serie mare - minimum 200 de garnituri -, cât şi vânzării directe, fără intervenţia unui retailer, cumpărătorii având astfel posibilitatea de a obţine produsele la preţuri de fabrică. Pe lângă avantajul preţului, producătorul Rus Savitar oferă şi avantaje de livrare rapidă, datorată prezenţei pe stoc a tuturor produselor expuse la vânzare.

Investiţia totală, excluzând logistica, realizată între 2005 şi 2009 este de aproximativ 15 milioane de euro, iar capacitatea totală de producţie se ridică la 18.000 de garnituri de mobilier pe lună. Divizia de retail, compania Casa Rusu, numără deja nouă magazine, în oraşe precum Timişoara, Sibiu, Cluj-Napoca, Deva, Piteşti, Braşov şi, acum, Bucureşti. Pentru anul 2010, compania a anunţat deschiderea a încă cinci magazine, începând cu cel din Bucureşti.

Compania a început ca o afacere de familie, în 1994, ca retailer de mobilă, în scurt timp devenind unul dintre cei mai mari importatori şi distribuitori de mobilier din România. În 2004 s-a finalizat centrul logistic de unde s-a distribuit marfă la peste 200 de magazine de retail din ţară. În 2005 s-a realizat prima investiţie în activitatea de producţie de mobilier din pal, valoarea investiţiei ajungând la 3,5 milioane de euro, iar în septembrie 2007 a fost demarat proiectul pentru a doua fabrică de mobilă, cu o capacitate de producţie de şapte ori mai mare decât prima fabrică.

×
Subiecte în articol: publicitate