x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Circuite de neuitat! Competiţie de viteză din Europa: Romanian Superbike

Circuite de neuitat! Competiţie de viteză din Europa: Romanian Superbike

de Dana Andronie    |    31 Mai 2012   •   20:37
Circuite de neuitat! Competiţie de viteză din Europa: Romanian Superbike

In cel de-al 6-lea an de existenta, "Moto Magia" a decis ca este momentul sa puna un accent mai mare pe sportul moto de la noi si implicit pe promovarea sportivilor din motorsport, pentru ca avem destui care fac performanta si la nivel international, dar care, din cauza interesului media foarte scazut, sunt consemnati in anonimat. "Ne straduim (asa cum facem de multi ani) sa-i educam si sa-i temperam pe motociclistii care merg cu viteza prea mare in trafic, deschizandu-le apetitul pentru cursele organizate pe circuit, unde o viteza de peste 200 de km/h este mult mai putin periculoasa decat pe strada. Drept urmare, incercam sa-i directionam catre sport, spre campionatele nationale sau chiar spre cupe private internationale, cum ar fi Romanian Superbike (RoSBK), unde suntem si parteneri media", spune Cristina Soloc, prezentatoarea "Moto Magia".

RoSBK este o competitie de viteza, care se desfasoara o data pe luna pe circuitele din Europa de S-E. Romania nu are un circuit adevarat, ocazie cu care Cristina Soloc, impreuna cu echipa "Moto Magia", isi face timp sa vizite si locurile frumoase din tarile in care au loc cursele.

Cel mai apropiat circuit este la Serres (Grecia), iar la nici 80 de km de Serres, se deschide, in toata splendoarea lui, orasul Kavala (locul pe care au calcat, pentru prima data in Europa, Apostolul Petru si Sfantul Paul). "Zona este de o frumusete rar intalnita, preturile sunt mici, in comparatie cu alte locuri din Europa, iar apusul de Soare aici este de neuitat", marturiseste Cristina.

Ungaria se mandreste cu doua circuite mari, unul dintre ele fiind foarte aproape de Viena. Bineinteles ca echipa "Moto Magia" a profitat de ocazie si au petrecut cateva ore si in superba capitala austriaca, unde, printre altele, s-au distrat ca niste copii in Parcul Prater, incercand sa decopere secretul levitatiei.

"O surpriza foarte placuta a fost capitala Slovaciei, Bratislava, un oras linistit, cochet, romantic, cu un centru vechi care ne-a amintit de Praga, nu mai mare decat zona Lipscani din Bucuresti, dar cu siguranta mult mai bine pus in valoare. Statuile care impanzesc centrul vechi al capitalei slovace se bucura de o mare popularitate in randul turistilor", mai spune Cristina Soloc.

×