x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

de Bianca Iagăr    |    17 Dec 2009   •   00:00
Evenimente

Festival de Sicilia. Pornind de la ideea că o mâncare sănatoasă înseamnă ingrediente sănătoase, varietatea de preparate siciliene din fructe de mare, paste, uleiuri din măsline extravirgine şi un pahar cu vin roşu aduce simţurilor noastre gustative puţin din savoarea de viaţă lungă a italienilor.



Aceste gusturi excelente au fost aduse în cadrul "Festival de Sicilia"(organizat de Camera de Comerţ a regiunii Trapani - Sicilia în perioada 3-4 decembrie la Bucureşti) având ca scop promovarea pe piaţa românească a produselor din această zonă. Festivalul a adus în atenţia consumatorilor o serie de produse cunoscute datorită calitaţilor deosebite, precum faimoasele paste obţinute din grâu dur, vinul Marsala, patiseria tradiţională ş.a. Sub bagheta magică a bucătarului-şef trapanez Giovanni Zichichi (Restaurantul Nanni), bunătăţile aduse de pe meleagurile mediteraneene s-au amestecat într-un încântător meniu Sicilian, pe care ne dorim să-l degustăm din nou curând.

ÎN ŢARĂ

16-24 decembrie. Daruri de Crăciun. Arad. La ExpoArad Internaţional se organizează un târg de bunuri generale, de unde veţi putea cumpăra cadouri pentru cei dragi.

16-20 decembrie. Serbarea Crăciunului. Timişoara. La Centrul Regional de Afaceri din oraş are loc un târg general de bunuri de larg consum.

16- 24 decembrie. Cadourile de Crăciun. Braşov. Cei prezenţi la expoziţie vor putea găsi cele mai interesante cadouri de Sărbători. (C.D.)


ÎN LUME

23-24 decembrie. Noche de Rábanos. Oaxaca, Mexic. Figurine reprezentând animale, oameni, sfinţi sau personaje de poveste, toate realizate din... ridichi. Artiştii vor primi premii pentru ingeniozitate.

5-22 decembrie. Crăciun la Holker Hall. Cumbria, UK. Dulciuri, cadouri gustoase şi activităţi distractive pentru copii şi părinţi.

19-22 decembrie. Slow Food Market. Southbank, UK. O piaţă cu totul specială, de unde gurmanzii pot cumpăra specialităţi de panificaţie, lactate şi diverse sortimente de vinuri. (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda