x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Expoziţia florală de la Hampton Court Palace

Expoziţia florală de la Hampton Court Palace

05 Iul 2007   •   00:00

Despre Hampton Court Palace din Marea Britanie v-am povestit vara trecută, cănd aţi avut ocazia să admiraţi nu numai frumosul palat, ci şi grădina sa. De această dată vom vorbi numai despre expoziţia florală care are loc aici şi care este deja o tradiţie. In perioada 3-8 iulie are loc ediţia din acest an, care işi invită vizitatorii la secţiunile obişnuite, dar şi la unele noi, o dovadă in plus că organizatorii ştiu să adapteze tradiţiile la momentul pe care il trăim. Expoziţia are trei secţiuni: Plante (cortul cu flori, parcela cu plante, plante de patrimoniu, festivalul trandafirilor, cortul cultivatorilor şi expozanţilor),

Grădini (grădina-expoziţie, grădina de apă, grădina mică, grădina conceptuală şi spaţiul inspiraţional) şi Atracţii (competiţia de jardiniere şi coşuri suspendate, echipament de grădină, atelierul florilor, pavilionul publicaţiilor de specialitate). In plus, in acest an vor avea loc demonstraţii de gătit (nenumărate salate) şi defilări de modă: haine din flori. Da, aţi citit bine.

Ce plante sunt expuse?

O mulţime de plante de tot felul: plante anuale, tropicale şi sub-tropicale, plante perene, arbuşti şi conifere, ierburi decorative, plante bulboase şi plante de interior, ferigi, suculente, orhidee, legume şi fructe, bambuşi, cactuşi, căţărătoare. Căt de variată este fiecare categorie e greu de spus. Cert este că, dacă aveţi ocazia să vedeţi această expoziţie, nu e cazul s-o rataţi. Festivalul trandafirilor este pentru iubitori o adevărată incăntare, pentru că aici pot să vadă ce soiuri noi s-au obţinut, cum pot combina trandafirii pentru un efect decorativ plăcut şi cum să-i ingrijească mai bine. Ca plante de patrimoniu au fost catalogate următoarele: Agapanthus, Callistemon, Astrantia, Delphinium, Dianthus şi multe altele.


Proiecte de grădini

Pe lăngă mulţimea de plante de care pomeneam, in expoziţie se mai pot vedea diverse proiecte de grădini, special realizate pentru acest eveniment. Interesant este că unii designeri de grădini concep proiecte spectaculoase an de an, construind in acest fel adevărate tradiţii de participare la expoziţia de la Hampton Court. Orice fel de grădină aţi căuta, o veţi găsi cu siguranţă. Ba, mai mult, există chiar un spaţiu special amenajat care să ofere idei vizitatorilor pentru propriile grădini. De asemenea, secţiunea de jardiniere şi ghivece suspendate reprezintă o competiţie colorată in care se intrec, de această dată, 32 de asociaţii ale iubitorilor de flori.

×
Subiecte în articol: plante