x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ford a lansat EcoBoost, cel mai mic motor pe benzină al producătorului american

Ford a lansat EcoBoost, cel mai mic motor pe benzină al producătorului american

09 Noi 2011   •   16:48
Ford a lansat EcoBoost, cel mai mic motor pe benzină al producătorului american

Ford a lansat miercuri, la uzina din Koln, productia de serie a celui mai mai mic motor pe benzina al sau, EcoBoost. Motorul, cu capacitate de un litru, va fi fabricat si la Craiova, din prima parte a anului viitor.

Ford a investit 200 milioane de dolari in noua linie de productie a fabricii de motoare din Köln, echipata cu tehnologie de productie de ultima ora. Motorul isi va face debutul pe versiunea europeana a modelului Ford Focus in prima parte a anului 2012, ceea ce va face din Focus liderul de clasa in ceea ce priveste emisiile de CO2 si reducerea consumului de combustibil.

EcoBoost va echipa si modelul Ford C-MAX, dar si noul model B-MAX in Europa. Motorul cu turbocompresor si injectie directa va fi disponibil pe Ford Focus in combinatii de 125 CP la 114g/km CO2 si 100 CP la 109g/km CO2.

Motorul proiectat in Europa va fi fabricat si la Craiova, incepand cu prima parte a anului 2012, ridicand capacitatea totala de productie in Europa la un nivel potential de 700.000 unitati pe an in urmatorii ani, cu o productie anuala globala anticipata de pana la 1,3 milioane motoare.

×
Subiecte în articol: köln 1.0 ecoboost ford craiova ecoboost