x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Info food world

Info food world

04 Iul 2007   •   00:00

PC sprijină producătorii individuali de pălincă şi doreşte ca in gospodăriile oamenilor să poată să fie produsă o cotă de pălincă de pănă la 100 de hectolitri fără a fi accizată, a declarat senatorul PC Codruţ Şereş.



Concurs culinar


La Şcoala Nr. 16 din Constanţa, elevii din clasele a V-a, conduşi de doamna profesoară David Violeta, au organizat un concurs intre clase cu tema "Pasiunea mea - gastrotehnica". Trebuie menţionat că elevii au utilizat informaţiile culese din suplimentul Jurnalul de bucătărie atăt in cadrul concursului, căt şi in timpul orelor de educaţie tehnologică, atunci cănd au studiat modulul "Produse de origine vegetală şi animală". Participanţii la concurs, cu vărste intre 11 şi 12 ani, au realizat două tipuri de preparate: tartine (concurs individual) şi torturi cu fructe (concurs pe echipe).


Măncarea şi sănătatea

Ce ne face bine? Ce ne dăunează? Sunt principalele intrebări la care incearcă să răspundă cartea "Măncarea şi sănătatea", apărută la Editura Reader’s Digest. Schimbările minore in deprinderile alimentare pot avea ca rezultat schimbări majore in starea noastră de sănătate. Bazăndu-se pe inţelepciunea colectivă a peste 300 de experţi in nutriţie, dar şi in medicina clasică sau naturistă, cartea pune la dispoziţie un ghid alfabetic cuprinzător şi uşor de folosit al alimentelor şi al diverselor afecţiuni, oferind sfaturi practice despre cum vă puteţi ameliora şi proteja starea de sănătate.


Pastila de ceai

Oameni de ştiinţă indieni au anunţat că vor lansa pe piaţa internă, apoi pe cea mondială, o pastilă de ceai care provoacă aproape aceleaşi efecte ca o ceaşcă de ceai. Cei patru cercetători din statul Assam, inima industriei ceaiului din India, afirmă că acest produs va fi unul revoluţionar: "Pilula este sănătoasă, ea poate fi mestecată, pusă sub limbă sau in apă pentru a bea astfel o cană de ceai clasică".


Bere şi pizza

Mulţi oameni asociază obligatoriu o porţie de pizza cu o sticlă de bere. Dar se poate şi mai bine de atăt. O bere cu aromă de… pizza. Omul de afaceri Tom Seefurth a dorit să creeze un nou tip de bere, al cărei gust să-i incănte pe gurmanzi. Paharul plin cu bere are arome de roşii, usturoi, oregano şi busuioc. Deocamdată, această bere poate fi cumpărată numai pe bază de comandă şi doar atăt timp căt o vor cere consumatorii.


Ciupercile in construcţie


Ciupercile sunt mai mult decăt un ingredient folosit in bucătărie. Eben Bayer (21 de ani) şi Gavin McIntyre’s (22 de ani) au reuşit să le transforme in material de construcţie. Cum se procedează? Se amestecă apă, făină, spori de ciuperci şi un mineral care se găseşte in solul argilos. Materialul obţinut, numit "Greensulate", este un izolant eficient, obţinut cu ingrediente naturale. Inventatorii susţin că mai este nevoie de cel puţin incă un an de muncă pănă cănd materialul (ce va avea aspectul unui biscuite) va fi scos pe piaţă.


Jurnalişti bucătari

Reprezentanţii mass-media din municipiul Piatra-Neamţ au fost invitaţi să participe la un concurs gastronomic, transmite corespondentul Rompres. Aproximativ 20 de jurnalişti au fost prezenţi la această manifestare din cadrul Zilelor Oraşului Piatra-Neamţ, aflată la a doua ediţie, in care cele mai importante restaurante din municipiu participă cu măncăruri alese, pentru a impresiona membrii juriului. După aproape două ore de degustări, presa a deliberat cu greu şi a stabilit căştigătorul, care a intrat in posesia unui premiu de 1.100 lei, oferit de Primăria Piatra-Neamţ.


Pălincă fără accize Â

PC sprijină producătorii individuali de pălincă şi doreşte ca in gospodăriile oamenilor să poată să fie produsă o cotă de pălincă de pănă la 100 de hectolitri fără a fi accizată, a declarat senatorul PC Codruţ Şereş. El a precizat că, in prezent, un litru de pălincă are preţul intre 10 şi 20 lei, in condiţiile in care acciza care trebuie plătită este de 13 lei la litru, ceea ce este un lucru exagerat şi nerealist.

×
Subiecte în articol: food world