x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul "Katia" s-ar putea transforma astăzi într-un uragan de categoria a III-a

"Katia" s-ar putea transforma astăzi într-un uragan de categoria a III-a

31 Aug 2011   •   07:15

Furtuna tropicala Katia se afla la aproximativ 2.700 de kilometri est/sud-est de insula Leeward din Marea Caraibilor si se indreapta catre vest/nord-vest cu aproape 35 de kilometri pe ora.

Furtuna Katia, al carei nume inlocuieste Katrina in lista de denumiri pentru uraganele din Atlantic in 2011, s-a intensificat ieri in Oceanul Atlantic si ar putea deveni un uragan in cursul acestei zile, a anuntat Centrul national pentru uragane (NHC), citat de CNN.

Katia s-ar putea transforma in uragan de categoria a 3-a pana sambata seara, cu rafale de vant de 185 de kilometri pe ora, a anuntat NHC, adaugand ca deocamdata este prea devreme sa se anticipeze daca furtuna va ameninta uscatul.

Lista cu nume pentru uraganele din Atlantic se repeta la fiecare sase ani, iar lista din acest an este cea folosita in 2005.

Numele unei furtuni este retras daca acesta a fost folosit pentru un uragan care a provocat distrugeri majore, cum a fost Katrina, in 2005.

×