x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

04 Iul 2007   •   00:00

"Descoperirea unei măncări noi face mai mult pentru fericirea genului uman decăt descoperirea unei stele"Brillat-Savarin

"Descoperirea unei măncări noi face mai mult pentru fericirea genului uman decăt descoperirea unei stele"Brillat-Savarin

Iuliana-Maria Porumbacu, Azuga: "Vă rog să-mi daţi reţeta de vănătă umplută. Mulţumesc!" Â

Ingrediente: 6 vinete mici, două cepe mari, o varză mică, un morcov mare, 4 rămurele de ţelină cu frunze, piper, sare, 5 căţei de usturoi, 4 roşii curăţate de pieliţă, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel.

Preparare: Se indepărtează cotorul vinetelor şi coaja in lung, din loc in loc, să arate dungate. In locurile curăţate tăiaţi in lung, obţinănd o vănătă crestată in patru, dar nepătrunsă. Puneţi-le la fiert, intr-o oală cu apă şi sare, timp de o jumătate de oră, la foc mic. Tăiaţi varza in două, curăţaţi morcovul şi daţi-le pe răzătoare. Tăiaţi cepele solzişori. Tocaţi mărunt rămurelele de ţelină şi frunzele. Pisaţi usturoiul. Intr-un vas puneţi la incins trei sferturi de pahar de ulei, ceapa şi morcovul. Lăsaţi la inăbuşit. Cănd ceapa s-a inmuiat adăugaţi varza şi o jumătate de cană de apă. Amestecaţi şi inăbuşiţi 15 minute. Lăsaţi la răcit. Scoateţi vinetele din apa clocotită, scurgeţi-le cu grijă, apoi lăsaţi la răcit. Curăţaţi roşiile de pieliţă. Tăiaţi trei roşii in feliuţe şi amestecaţi-le cu zarzavatul călit, usturoiul pisat şi toată verdeaţa tocată. Dregeţi de sare şi piper. Cu o lingură, introduceţi in crestăturile vinetelor zarzavatul (nu intră tot, trebuie să mai rămănă!). Intr-o cratiţă, puneţi restul de zarzavat şi pe el aşezaţi vinetele, şterse pe partea cu coajă, ca să se vadă frumos, şi ornaţi cu felii rotunde, tăiate din cea de a patra roşie. Puneţi o cană de apă şi daţi la cuptorul incins cinci minute, apoi lăsaţi 20 de minute la foc potrivit. Se mănăncă reci sau calde, simple sau cu smăntănă. Le scoateţi cu spumiera. Serviţi la masă căte o vănătă şi căte o lingură de zarzavat din cratiţă, de persoană.

×
Subiecte în articol: agenda