x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    11 Iun 2008   •   00:00

Flip de tomate • Băutura din mere şi pepene galben • Cruşonul de căpşuni

“Cel care mănîncă singur se sufocă singur” proverb popular

Ionela Bartok, Oradea: Flipul de tomate se poate obţine din următoarele ingrediente: 6 buc. roşii potrivite, bine coapte, 6 gălbenuşuri crude, un pahar şi jumătate de lapte, crenguţe de pătrunjel (busuioc etc. după gust), sare şi piper, după gust.

Preparare: într-un mixer puneţi laptele, fiert şi răcit bine, roşiile curăţate de pieliţe, gălbenuşurile, sarea, piperul. Mixaţi puternic. Puneţi în pahare printr-o strecurătoare deasă, ornaţi cu frunze de verdeaţă şi dregeţi de sare şi piper după gust. Acest aperitiv se poate servi şi cu puţină gheaţă sfărîmată, după dorinţă.

 

Diana Pascu, Petroşani: Băutura din mere şi pepene galben se obţine din următoarele ingrediente, pentru 6 persoane: 3 pahare suc proaspăt de mere, 2 pahare de suc de pepene galben de sezon, zahăr sau miere, după gust, 6 linguriţe frişcă (după gust).

Preparare: toate ingredientele trebuie să fie reci. Sucul de mere şi cel de pepene se amestecă pînă se topeşte zahărul şi se dă la rece pînă la servire. Cînd se serveşte în pahare înalte, se adaugă cîte un cub de gheaţă (după dorinţă), o linguriţă cu frişcă bine bătută şi toping de zahăr ars (după gust). Pentru adulţi se poate adăuga vodcă, tot după dorinţă.

Aida Rădulescu, Bucureşti: Cruşonul de căpşuni se obţine din ingredientele de mai jos: 500 g căpşuni, un pahar zahăr pudră, un pahar vin alb şi unul cu vin roşu.

Preparare: curăţaţi de codiţe şi spălaţi fructele. Într-un castron sau bol, cu capac, amestecaţi fără să striviţi fructele, zahărul pudră, vinul şi daţi la rece pînă a doua zi. Amestecaţi şi apoi serviţi în cupe largi, inclusiv fructele, şi ornaţi după gust. (V.B.)

×
Subiecte în articol: gust agenda