x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    28 Mai 2009   •   00:00

„Prea multă hrană naşte în suflet suferinţa, uitarea şi slăbirea minţii" Clement Alexandrinul



Cristina Mocioagă, Ploieşti. Pentru a prepara limbă sârbească aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 8-12 felii de limbă (de vită), două cepe potri­vite, 3 ardei graşi, 8 linguri ulei, 5 roşii, 3 linguri vin, felii de lămâie, o foaie de dafin, piper, sare, pătrunjel verde, supă de la fiert. Preparare: Fierbeţi limba, apoi o curăţaţi de pieliţă şi o feliaţi. Tocaţi ceapa feliuţe şi o căliţi în ulei, adăugaţi ardeii tăiaţi fâşii, lăsaţi 5 minute, apoi puneţi roşiile curăţate şi tăiate felii, sarea, piperul, dafinul, vinul, jumătate din cantitatea de pătrunjel, şi feliile de limbă, apoi completaţi cu supa în care a fiert limba, doar cât să acopere puţin. Daţi la cuptorul încins, la foc potrivit, 20 minute. Când se ridică uleiul la suprafaţă este gata. Serviţi caldă, dar şi rece.

 Florentina Teică, Timişoara. Pilaful dobrogean se prepară din următoarele ingrediente: o cană orez, 3 căni cu apă, 5 ardei graşi, 3 cepe, 4 roşii, un morcov, o legătură pătrunjel, una de mărar, 4 linguri ulei, sare, piper. Preparare: Spălaţi orezul. Spălaţi roşiile, curăţaţi-le de piele şi tăiaţi-le cubuleţe. Spălaţi ardeii, curăţaţi-i de seminţe şi tăiaţi-i cubuleţe. Curăţaţi morcovul şi-l daţi pe răzătoare. Spălaţi şi tocaţi mărunt verdeaţa. Puneţi într-o cratiţă uleiul şi ceapa tocată mărunt, împreună cu morcovul ras şi ardeii. Amestecaţi şi lăsaţi să se înmoaie ceapa fără să o rumeniţi. Puneţi apoi orezul şi roşiile. Amestecaţi şi turnaţi apă fierbinte, adăugaţi sare şi piper, acoperiţi şi lăsaţi la cuptor, la foc potrivit, 20-30 de minute. Se serveşte cald şi rece, simplu sau ca şi garnitură.

×
Subiecte în articol: agenda