x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Misiune Educaţională

Misiune Educaţională

de Carmen Dragan    |    Florina Grigorie    |    05 Noi 2008   •   00:00

La data de 23 octombrie, în cadrul Complexului Romexpo – Bucureşti, printre expozanţii Târgului de Turism al României – toamna 2008, s-a numărat şi Atelierul de ciocolată ChocoArt, care a iniţiat primul proiect de parteneriat educaţional, acţiune ce a prevăzut planificarea unor cursuri şi programe special destinate copiilor din instituţiile de învăţământ.

Silvian Miron, maestru în arta culinară, a început derularea acestui proiect cu parteneri ca Şcoala “Petre Ispirescu”, clasele I-IV şi Grădiniţa “Căsuţa cu Poveşti” cu program prelungit şi rămâne, totodată, la dispoziţia tuturor instituţiilor de învăţământ care îşi doresc să se implice într-un parteneriat similar. (F.G.)

 

Romhotel la Romexpo

Complexul Expoziţional Romexpo – Bucureşti a găzduit în perioada 23-26 octombrie cel mai mare târg de profil hotelier. Ajuns la cea de-a XVI-a ediţie, Romhotel, este unul dintre primele manifestări expoziţionale de echipamente, arhitectură, mobilier şi dotări pentru hoteluri şi restaurante din România. Evenimentul reuneşte an de an cei mai prestigioşi producători şi distribuitori atât autohtoni, cât şi din străinătate de aparate de cafea, utilaje pentru gătit, prosoape, cosmetică hotelieră. (F.G.)

 

Focul lui Sumedru

În noaptea de 25 spre 26 octombrie, în localitatea Topoloveni, din judeţul Argeş, peste o mie de localnici şi turişti au participat la sărbătoarea “Focul lui Sumedru”, care coincide cu Sfântul Dumitru. Localnicii au sărbătorit cum se cuvine, cu focuri aprinse şi dulciuri, dar şi cu covrigi împărţiţi oaspeţilor. Acest foc se face din moşi strămoşi şi constituie de fapt o sărbătoare a recoltei, dar şi purificare sufletească. Cenuşa se aruncă pe ogoare astfel încât acestea să fie rodnice în anul următor. În legendele şi credinţele populare, Sumedru apare ca om obişnuit, păstor sau crescător de animale, Sfânt care umblă însoţit de Sângiorz, o divinitate preistorică a grâului. (C.D.)

 

Târgul de Turism al României – toamna 2008

În perioada 23-26 octombrie, în patru dintre pavilioanele Complexului Expoziţional Romexpo – Bucureşti a avut loc Târgul de Turism al României – toamna 2008, aflat la a XX-a ediţie. În cadrul târgului au fost prezentate cele mai avantajoase oferte pentru asigurarea unei vacanţe ideale. De asemenea, au avut loc o serie de manifestări conexe, printre care amintim lansarea unei reviste şi diferite seminarii pe teme turistice. Surpriza Târgului de Turism a constituit-o “lumea magică pentru copii”, oferită de Disneyland Paris, echipă sosită în România special pentru acest eveniment. (F.G.)

 

Târg la Dijon

Parcul Expoziţiilor din Dijon (Franţa) a fost în perioada 31 octombrie- 11 noiembrie, gazda celei de-a 78-a ediţii a Târgului Internaţional. Este un eveniment ce adună anual peste 500 de expozanţi, dintre care 200 din domeniul gastronomic. În “Cartierul Savorilor” se reunesc organizaţii agricole şi agroalimentare. Acestea pregătesc degustări, expoziţii, concursuri culinare şi miniconferinţe care vor avea ca temă relaţia dintre gustul alimentelor şi sănătatea consumatorilor. (C.D.)

 

Zilele Craiovei

Între 19 şi 26 octombie, “Capitala Olteniei” s-a aflat în sărbătoare. Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului “Zilele Craiovei” a fost sărbătorită cu bere şi mici. Au participat numeroşi artişti de muzică uşoară şi populară. Nu au lipsit nici spectacolele de teatru, dansul modern, sportiv şi tradiţional. Din program au făcut parte şi lansări de carte şi vernisaje. Un important punct de atracţie a fost Strada Unirii, unde s-a deschis Târgul Meşterilor Populari, a XXX-a ediţie. (C.D.)

 

Târg anual de toamnă

La 26 octombrie, localitatea Fieni, din judeţul Dâmboviţa, a fost gazda Târgului anual de toamnă, organizat cu ocazia sărbătorii Sfântului Dumitru. Numeroşi comercianţi, meşteri şi artişti populari au expus spre vânzare produsele lor. De pe tarabe nu au lipsit legumele şi fructele, din propriile grădini, mierea de albine, dar şi obiectele populare, cum ar fi covoare, oale de lut, linguri şi furculiţe din lemn. Printre invitaţii de seamă s-a aflat şi preşedintele Traian Băsescu. (C.D.)

×
Subiecte în articol: food world