x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Noua Lancia Ypsilon va debuta în public la Geneva

Noua Lancia Ypsilon va debuta în public la Geneva

de Mihai Morcovescu    |    15 Feb 2011   •   15:19
Noua Lancia Ypsilon va debuta în public la Geneva
Sursa foto: /Lancia

Una dintre premierele pregătite de Lancia pentru ediţia din acest an a Salonului Auto de la Geneva va fi noua generaţie a modelului de clasă mică Ypsilon.

Înlocuitorul actualului Ypsilon, care marchează împlinirea a 25 de ani de la lansarea primei generaţii, a fost complet redesenat şi, pentru prima dată, va fi oferit şi într-o versiune de caroserie cu 5 uşi.

Din punct de vedere stilistic, noua Ypsilon a împrumutat detalii de la sora mai mare Delta. Cu o lungime de 3.840 mm, o lăţime de 1.670 mm, o înălţime de 1.510 mm şi un ampatament de 2.390 mm, maşina se distinge la exterior prin clanţele portierelor posterioare, care sunt ascunse în montantul C, la fel ca la Alfa 147 şi la succesorului acesteia, Giulietta. La partea frontală grila radiatorului a fost restilizată, dar noul contur nu se va regăsi şi pe versiunile ce vor fi comercializate în Marea Britanie sub logo-ul Chrysler.

Construită pe o platformă evoluată a lui Fiat 500, noua Ypsilon va putea fi comandată în patru versiuni de motorizare, în funcţie de piaţă: două unităţi pe benzină 1,2 litri/69 CP şi 0,9 TwinAir/85 CP, un turbodiesel 1.3 MultiJet II de 95 CP şi o versiune a motorului 1.2 8V cu alimentare duală, benzină şi GPL.

Toate propulsoarele sunt dotate cu sistem Start&Stop, iar unele modele vor primi şi pneuri cu rezistenţă redusă la rulare.

Noua Lancia Ypsilon va fi scoasă la vânzare în Europa în luna iunie şi va fi comercializată o perioadă în paralel cu modelul actual în 3 uşi.

×