x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Oficial: Primele fotografii cu noul Mercedes SLS AMG Roadster

Oficial: Primele fotografii cu noul Mercedes SLS AMG Roadster

de Mihai Morcovescu    |    05 Mai 2011   •   17:59
Oficial: Primele fotografii cu noul Mercedes SLS AMG Roadster
Sursa foto: /Mercedes-Benz

Mercedes-Benz a dat publicităţii primele imagini oficiale ale noului SLS Roadster, realizate în timpul unor teste de circuit. Noul model va debuta oficial la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie.

Versiunea decapotabilă a supercarului SLS 63 AMG a primit un acoperiş soft-top şi a renunţat la portierele cu deschidere verticală, de tip "gullwing", în favoarea unora convenţionale.

Decapotabila germană a primit o serie de ranforsări la nivelul şasiului care cresc siguranţa ocupanţilor în caz de impact. În ciuda acestor modificări extensive de rigidizare, SLS Roadster este cu doar 2,2 kg mai greu decât un SLS 63 AMG Coupe.

La fel ca si coupe-ul din care derivă, noul SLS AMG Roadster ascunde sub capotă acelaşi motor V8 aspirat de 6.208 cmc, care dezvoltă 563 CP la 6.800 rpm şi un cuplu de 650 Nm la 4.750 rpm. Viteza de top a fost limitată electronic la 317 km/h.

Acoperişul din material textil în trei straturi dispune de un sistem de pliere fabricat dintr-o combinaţie de magneziu, oţel şi aluminiu. Acesta este controlat electro-hidraulic până la viteze de 50 km/h, iar timpul necesar pentru capotare-decapotare este de doar 11 secunde.

După mondial de la Frankfurt, noul SLS AMG Roadster îşi va face apariţia pe piaţă la finele acestui an.

×