x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pauză de cafea

Pauză de cafea

de Florina Grigorie    |    05 Noi 2008   •   00:00

Pentru ca să începem ziua în forţă, la micul dejun, preferabil înainte de cafeluţă, e musai să ne împuternicim cu ceva muşchiuleţ afumat, de vită sau de porc, alături de o feliuţă de pâine prăjită.



 Aşa am fost învăţată fiind copil. Iar gustul mezelurilor şi afumăturilor de altădată şi-a pus pecetea în memoria mea. N-aduce anul ce aduce ceasul… Din fericire, le-am regăsit din nou, în prezent. Fie că este vorba de cârnaţi, antricot, tobă sau şuncă, puteţi simţi şi dumneavoastră savoarea lor… istorică. Preparate după reţete tradiţionale româneşti sau reţete de familie autentice, deliciul lor ţărănesc rămâne acelaşi. Alături de o cană de lut cu vin alb sau roşu, carne de porc, oaie, vită, pasăre şi orice vânat, noi îi atragem şi pe cei mai pretenţioşi meseni! Şi după cum prea bine ştiţi că românii excelează şi la capitolul bucătărie, iată-i ajunşi şi pe podiumul olimpiadei culinare. Ei bine, dacă nu ştiaţi că există şi aşa ceva, aflaţi de la noi că există încă din anul 1900 şi că este o olimpiadă în adevăratul sens al cuvântului, organizându-se o dată la patru ani. Olimpiada culinară a fost iniţiată de neamţul Carl Matthaus Benzer în oraşul Frankfurt, Germania. Făcându-ne să ne tresalte inima, echipa naţională de bucătari-şefi a României a obţinut anul acesta trei medalii de bronz, la a XXII-a ediţie a “jocurilor culinare mondiale”.de cafea

×
Subiecte în articol: agenda