x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul RCZ. Laser, frate!

RCZ. Laser, frate!

de Sebastian S. Eduard    |    02 Aug 2012   •   18:43
RCZ. Laser, frate!

Sunt extrem de rare si asta pentru ca o masina sport de aproape 40.000 de euro poate fi considerat un capriciu. Dar cand o gasca de motociclisti merge alaturi de tine pe Kiseleff dupa care "decoleaza' cu degetul mare in sus, intelegi ca tocmai ai primit apreciere de la niste baieti care "se pricep'.

Comercializarea modelului Peugeot RCZ a inceput in urma cu doi ani. Anuntata in 2007 la Frankfurt Motor Show, RCZ a fost planificata initial ca o masina simpla, dar treptat a capturat imaginatia publicului si a profesionistilor, astfel incat Peugeot a decis sa transforme conceptul intr-o masina reala. Succesul a venit rapid: in putin peste un an RCZ s-a vandut in aproximativ 30.000 de bucati. Nu-i de mirare ca dupa acest lucru RCZ a fost ales sa "joace' in jocurile video Forza Motorsport (3 si 4).

Este intr-adevar o masinuta dupa care oricine intoarce capul pe strada. Daca Audi TT, cu care este deseori comparat, se adreseaza in general publicului feminin, RCZ are un target mixt.

Ca orice masina sport directia este tare si precisa (poate prea tare pentru o parcare laterala cu spatele, dar te descurci), suspensii sport si o stabilitate desavarsita. Cei 200 de cai isi fac datoria exemplar iar singurul lucru care te umple de draci este ca este sezon... de radare si nu poti sa ti faci de cap cum ai vrea.

Consumul nu te da pe spate. Daca in ciclul urban, culmea, o tii in frau si constati ca te poti apropia de ce scrie in carte, in extraurban nu o sa te poti nicidecum tine intr-un 90kmh pentru a verifica datele din fisa. Ceea ce e normal.

Nu incercam sa va convingem mai mult. Despre cat este de frumoasa, pozele vorbesc de la sine...

Noi am testat:
● Motorizare: 1.6THP/200CP
● Cutie: 6+1
● Viteza maxima: 231 kmh
● Acceleratie 0-100kmh: 7,6
● Consum: 9.1/5,6/6,9

×