x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Regele Leu. 208 şi-a făcut intrarea şi pe piaţa din România

Regele Leu. 208 şi-a făcut intrarea şi pe piaţa din România

31 Mai 2012   •   21:00
Regele Leu. 208 şi-a făcut intrarea şi pe piaţa din România

Recent, a avut loc lansarea in Romania a lui Peugeot 208. Care vine sa-l inlocuiasca pe 207. Care la randul lui i-a luat locul fabulosului 206. In fine, ati inteles ideea.

Stramosii lui 208, de la 205 la 207, lasa o mostenire: nu mai putin de 15 milioane de unitati vandute. E o cifra care spune multe, dar care, in acelasi timp, lanseaza si o provocare. 208 raspunde la ea si ne propune o masina de segment B destinat in special tinerilor si celor care vor sa iasa in evidenta.

Forme. In acest context, nu am putut decat sa admiram exteriorul lui 208, in timp ce la interior am avut cateva carcoteli, in special bazate pe multitudinea tipurilor de materiale si suprafete in bord… Altora insa le-a placut, asa ca, echidistanti, am tras concluzia ca, in fond, aveam de-a face cu o chestiune de gust.

Pe parcursul unui test de la Bucuresti la Brasov s-au petrecut lucruri la care ne asteptam. Ca de exepmplu sa ne placa propulsorul de 1.6 eHDi si sa scoatem un consum bun. S-au petrecut insa lucruri pe care nu le asteptam: sa ne placa atat de mult tinuta de drum si stabilitatea. Chiar daca uneori cam simti in suspensii limitatoarele de viteza sau gropile, din cauza unor suspensii putin taricele, 208 s-a dovedit o masina perfect echilibrata, care sta bine in viraje.

208 vine in Romania cu o caroserie in trei si cinci usi, cu cinci motorizari pe benzina si alte doua pe motorina si cu trei variante de echipare. De mentionat ca ai in standard ABS si ESP, airbag-uri frontale, cortina si laterale si pilot automat.

×