x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Rusia îşi creează echipă de Formula 1

Rusia îşi creează echipă de Formula 1

11 Noi 2010   •   00:00
Rusia îşi creează echipă de Formula 1
0-136791-untitled.jpg

Rusia îşi va crea propria sa echipă de Formula 1 după cumpărarea de către constructorul rus de automobile Marussia Motors a unei părţi importante din echipa britanică Virgin Racing, a anunţat şeful constructorului rus, Nikolai Fomenko.



"Contractul a fost semnat la 6 noiembrie, la Londra. În prezent, se poate spune cu certitudine că avem o echipă de Formula 1", a declarat Fomenko, pilot de curse automobilistice, dar şi cântăreţ, actor şi realizator de televiziune.

Achiziţionarea de acţiuni Virgin Racing a fost în întregime finanţată de Marussia Motors, informează RIA Novosti, citată de Agerpres. "A fost o decizie dificilă pentru noi. Nu pot preciza suma contractului, dar este o sumă enormă, vă asigur", a mai declarat Nikolai Fomenko.

Echipa va purta numele de Marussia Virgin Racing începând din sezonul anului 2011, a mai indicat Fomenko.

Marussia Motors, primul constructor rus de maşini sport, va furniza deja un software de control al motorului echipei miliardarului britanic Richard Branson.

Este vorba de a doua încercare de a crea o echipă rusă de Formula 1. În 2005, echipa Jordan a fost cumpărată de grupul Midland aparţinând omului de afaceri canadian de origine rusă Alex Schnaider, care dorea să creeze prima echipă rusă din istorie. Midland F1 Racing a disputat 18 Grands Prix în 2006, fără a se înscrie niciodată punct în campionat. În 2006, echipa a fost achiziţionată de Spyker Cars NV, după care a fost din nou vândută sub numele Force India în 2008.

Primul pilot rus de Formula 1, Vitali Petrov, face parte în prezent din echipa Renault F1.

×
Subiecte în articol: auto