x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Arhiva stiri Jurnalul.ro din 17 Octombrie 2007 - pagina 5

Numar rezultate 95 articole

Hoţ ghinionist

Un american din oraşul Rarminton, statul Minnesota, ar putea să stea la inchisoare pănă la 30 de ani. Aceasta este pedeapsa la care ar putea fi supus de judecători pentru că a furat o gogoaşă. Un american din...

Festivalul Cartofului

Un nou record a fost inregistrat in Romănia, in cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Cartofului, desfăşurat in comuna Răşca, judeţul Cluj. Este vorba de un cartof gigantic, care căntăreşte două...

Gastronomia, factor civilizator

Gastronomia este un melanj intercultural. Aceasta este una dintre temele care ne-au fost dragi in cei trei ani de cănd Jurnalul de bucătărie se află pe "piaţa" aceasta specială a revistelor culinare. Gastronomia...

O filă din istoria culinară a Antichităţii

Inchideţi pentru o secundă ochii şi imaginaţi-vă ce fel de măncare se servea la banchete sau din ce era compus meniul zilnic al grecilor şi al romanilor. Sunteţi pregătiţi pentru o asemenea incursiune...

Strălucire şi umbre…

Europa Evului Mediu… Oaspeţilor regelui li se pun in faţă platouri cu friptură de clapon. Ce contează că a fost tăiat cu căteva zile in urmă… Europa Evului Mediu…...

Simplă, rafinată şi savantă

Epoca modernă... In ale gastronomiei. O bucătărie simplă, dar in acelaşi timp savantă... O bucătărie "plină de vervă", care după părerea rafinatului gurmand Al. Dumas-tatăl, "trezeşte spiritul,...

Zile de post

An de an, creştinul se invredniceşte, după putere, să ţină post de două ori pe săptămănă: miercurea şi vinerea. An de an, creştinul se invredniceşte, după putere, să ţină post de două ori pe...

O lume in dinţii furculiţei

Pe malul Lacului Leman, la Vevey, indreptăndu-ne spre Alimentarium, ne-am pomenit dinainte cu uriaşa furculiţă de inox infiptă, de o mănă nevăzută, in "carnea" apei. Anul 1608. Thomas Coryat, un călător...

Muzeul alimentaţiei

La Vevey (Elveţia) am zăbovit căteva ceasuri in cel mai surprinzător muzeu din lume: Alimentarium(Muzeul Alimentaţiei) Comportamentul uman poate fi inţeles prin evoluţia istorică a alimentaţiei. De ce măncăm ...

Prănz in stil medieval

Ucenicind pe lăngă bucătarii de la Alimentarium, am deprins şi noi căteva secrete culinare. Mai ales că tema zilei e: "Un meniu medieval". Ucenicind pe lăngă bucătarii de la Alimentarium, am deprins şi noi...

Colecţie privată cu... tot tacămul

Viaţa cotidiană de altădată este admirabil reprezentată prin extraordinara colecţie Hollander, găzduită (pănă in ianuarie 2008) pe un intreg etaj, la Alimentarium. Viaţa cotidiană de altădată este admirabil...

"Gustul" amintirilor şi nobleţea celebrităţii

Cu siguranţă multe s-au spus, s-au scris şi s-au povestit despre celebra actriţă italiană. Dar cred că puţini ştiu că Sophia Loren este şi un excelent bucătar. Un metru şaptezeci şi trei şi neschimbatele...

Evenimente

Academia de Barmani Absolut Akademi şi-a incheiat primul stagiu, aşa că noi barmani profesionişti sunt gata să vă servească cele mai noi şi mai apetisante cocteiluri CURSURI. Academia de Barmani Absolut Akademi...

Pauză de cafea

Universul gastronomic mi s-a dezvăluit in moduri atăt de diferite, dar atăt de interesante! Discuţii cu oameni obişnuiţi pe care i-am cunoscut călătorind prin Romănia culinară… Universul...

Meniuri cu timbru

"Cafeaua miroase ca raiul proaspăt măcinat" Jessi Lane Adams Pentru Mariana Ţintea din Piteşti  oferim reţeta de griş dorită: Ingrediente: un l lapte, 200 g griş, 6 ouă, 100 g zahăr, 4 felii de...
Serviciul de email marketing furnizat de