x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Arhiva stiri Jurnalul.ro din 09 Iulie 2008 - pagina 6

Numar rezultate 110 articole

Provocări culinare în ţinutul Marelui-Ton

Tonul poartă coroana de rege al gusturilor Siciliei. Dinspre Trapani, efluviile preparatelor se răspîndesc rapid în întreaga provincie şi pe toate mesele vei întîlni cel puţin un fel de mîncare pregătit din...

O româncă din Trapani

Am întîlnit şi români fericiţi! Şi nu e un simplu clişeu. Am întîlnit, în Sicilia, români fericiţi. Şi-am întîlnit sicilieni încîntaţi să ne vorbească pe româneşte. Am întîlnit şi români f...

Iezere de sare

Peisaje stranii, nepămîntene. Dacă te-ai putea preschimba pentru cîteva clipe într-un bîtlan care trece în zbor deasupra acestei margini de lume, la limita mării şi a humei, ai descoperi largi dreptunghiuri de...

"Pescheria" din Trapani… văzută în zorii zilei

Palamito, occhiate, viole, sarachi, sarde, murene... Peşti cu solzi strălucitori şi peşti cu forme ciudate. Dentince, cernia, scorfani... scorpie-de-mare cu "înfăţişare" preistorică,...

Un dialog al savorilor

La Bonagia, serile sînt înveşmîntate în văluri subţiri de vînt. Cel puţin aşa e la început de iunie, cînd aerul miroase sărat, a mare şi a piatră arsă. La Bonagia, serile sînt înveşmîntate în...

Îndrăgostit pentru totdeauna de... peştele cel mic

Mai mult decît o modă, mai mult decît o afacere, "ittiturismo" (cuvînt care punctează o relaţie strînsă între turism şi pescuit) este marca unui stil de viaţă pentru familia Amoroso, din...

Protectoarea celor slabi

Timp de trei zile (15-17 iulie), în lumea satului sînt sărbătoriţi Circovii. Divinităţi foarte puternice, cu un pronunţat caracter malefic, ei îi pedepsesc aspru pe toţi cei care le ajung în cale. Timp...

Evenimente

Un italian la Bucureşti. Proiectele Muzeului Ţăranului Român dedicate gastronomiei şi-au continuat cursul şi în ultima săptămînă a lunii iunie Un italian la Bucureşti. Proiectele Muzeului Ţăranului...

Pauză de cafea

Papa de la Cosa Nostra sau… "capo de tutti capi" al mafiei din Sicilia. Aşa era supranumit Michele Greco. Papa de la Cosa Nostra sau… "capo de tutti capi" al mafiei din Sicilia....

Agripina

În uşa magaziei de lemne, în faţa unei măsuţe improvizate dintr-un tocător de zarzavat aşezat pe un scaun cu spătar din lemn arcuit, se odihneşte ghemuită Agripina, pe un scăunel improvizat şi el...
Serviciul de email marketing furnizat de