x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Arhiva stiri Jurnalul.ro din 08 Octombrie 2008 - pagina 7

Numar rezultate 136 articole

Toamnă românească

Neobişnuit de frumoase, toamnele acestea româneşti! Atât de bogate în substanţă, în trăiri, în… bucate! Şi aşa cum gospodarii adună roadele toamnei în coşuri, tot astfel am adunat şi noi, între...

Colecţia colecţiilor

Muzeul Ţăranului Român a iniţiat o campanie inedită ce are rolul de a face cunoscute, unui grup cât mai mare de pasionaţi ai tradiţiilor, muzeele săteşti din România. Muzeul Ţăranului Român a iniţiat...

Povestea unui sac de lut

Pentru orice turist care ajunge în zona Bran-Moeciu, frumuseţea locurilor se împleteşte armonios cu mirosul mâncărurilor tradiţionale sau cu cel al cozonacilor şi al plăcintei cu brânză. Pentru orice...

Un context culinar "cu sare şi piper"

Grătare câtă frunză, câtă iarbă în faţa Complexului Polus din Cluj-Napoca. Lume la fel de multă, venită în calitate de participant sau de pofticios la cea de-a patra ediţie a Campionatului...

Rainford, un chef cu carismă

Arta a ajutat societatea să îl caracterizeze pe om în multe feluri prin lucrurile pe care el le-a realizat sau le-a pierdut. Eu văd oamenii ca pe nişte cuvinte. După unii pui punct, după alţii, virgulă. După...

Festin cu bucate tradiţionale la sfârşit de toamnă

Răvăşitul oilor marchează, în mod simbolic – cu brânză, pastramă, must şi spectacole populare –, încheierea anului pastoral. Această sărbătoare tradiţională este păstrată cu sfinţenie de...

Mai aproape de iarnă

Mijlocul lunii octombrie aduce în calendarul popular două sărbători foarte importante, care o au pe Sfânta Parascheva ca element central. Cu o vineri înainte de 14 octombrie (atunci când este pomenită...

Invitaţie în Munţii Apuseni: "Poftiţi la bucate moţeşti!"

Localnicii din această zonă, dar  şi din împrejurimi, sunt denumiţi din timpuri trecute şi până azi: "moţi". Pe aceste meleaguri s-a născut Nicola Ursu, luptător pentru drepturile moţilor, cu...

Diplomaţi străini în ospeţie la români

Cel dintâi hrisov care aminteşte de aşezările din zona Panciului este un act prin care domnitorul Petru Şchiopu întărea vornicului din Ţara de Jos, la 20 iulie 1589, stăpânirea viilor "de la Cruce, ce au...

Hrubele lui Ştefan cel Mare

Sunt locuri unde istoria începe acolo unde se sfârşeşte legenda. Sunt altele, însă, unde istoria şi legenda se împletesc. Timpul prezent, în astfel de locuri, glisează pe neştiute în trecut, de unde se...

Serbări dionisiace la Pietroasele

La poalele Dealului Istriţa, în satul Pietroasele, renumit pentru tradiţia sa vitivinicolă, s-au adunat într-o zi de duminică (21 septembrie), către prânz, proprietari de crame, reprezentanţi ai pensiunilor...

Struguri, nuci şi migdale, trei mărci buzoiene

Pe Emilia Dragu am întâlnit-o prima dată în curtea din pensiunea ei din Bădeni, comuna Breaza, în timp ce înfăşura compoziţia pentru sarmale în foi de varză fierte. Ţăţica Aurica, gospodină tot din...

Evenimente

Miercuri, 1 octombrie, Trattoria il Calcio Atheneu a fost gazdă primitoare pentru Monden Media Group, care a lansat pe piaţa din România revista Sale&Pepe, cea mai populară revistă de gastronomie din...

Pauză de cafea

În România, organizarea de târguri ale meşterilor populari a devenit o constantă a vieţii culturale. Aproape în fiecare lună, în diverse oraşe sau chiar în sate, se organizează astfel de...

Meniuri cu timbru

Legume asortate în oţet • Gogoşari în oţet Dorina Ţiplea, Tg. Jiu Pentru legumele asortate în oţet aveţi nevoie de următoarele ingrediente: conopidă, gogonele, castraveţi, morcovi, arpagic, ardei l...

Caiet de reţete: 08.10.2008

  Preparate din carne Ciorbă cu găluşte şi bacon 500 g fasole albă păstăi, 500 g roşii, 250 ml bor&am         Preparate din carne Ciorbă cu găluşte şi...
Serviciul de email marketing furnizat de