Jurnalul.ro Timp liber Culinar 12 fructe care nu trebuie păstrate în frigider

12 fructe care nu trebuie păstrate în frigider

de Anastasia Paul    |   

De ce anumite fructe nu trebuie ținute la frigider? Pentru a păstra alimentele în siguranță și proaspete vara, de obicei depozităm totul în frigider. Temperatura scăzută previne alterarea și prelungește durata de valabilitate a multor alimente.

Cu toate acestea, anumite fructe nu trebuie refrigerate deoarece le pot afecta negativ gustul, textura și valoarea nutritivă.

Deși refrigerarea este benefică pentru multe alimente, este important să știm care fructe se descurcă mai bine atunci când sunt ținute la temperatura camerei pentru a-și păstra gustul, textura și valoarea nutritivă.

Iată o listă de fructe care ar trebui păstrate la temperatura camerei:

1. Banane

Bananele nu trebuie păstrate niciodată la frigider. Când sunt refrigerate, cojile încep să devină negre, ceea ce poate descuraja mulți oameni, în special copiii, să le mănânce. În plus, bananele refrigerate nu se coc repede. Prin urmare, este indicat să le păstrezi la temperatura camerei pentru prospețime și gust.

2. Pepene verde

Mulți oameni fac greșeala de a păstra pepenele în frigider pentru a preveni stricarea rapidă a acestuia. Totuși, făcând acest lucru, antioxidanții prezenți în el sunt reduși iar valoarea sa nutritivă scade. Acesta este motivul pentru care experții recomandă să nu păstrezi pepenele în frigider.

3. Papaya

Păstrarea papaya la frigider poate provoca modificări ale gustului și texturii. Acest lucru se întâmplă deoarece temperatura scăzută a frigiderului încetinește procesul de coacere. Prin urmare, evită să ții papaya la frigider până când este complet coaptă.

4. Litchi

Vara, oamenii cumpără adesea litchi și le păstrează la frigider pentru a-și menține prospețimea. Însă acest lucru menține doar aspectul de prospețime pe coajă, în timp ce se poate strica în interior. Prin urmare, este recomandat să nu-l păstrezila frigider. Cea mai bună metodă este să-l ții în apă pentru a fi proaspăt pentru o perioadă mai lungă. 

5. Ananas

Păstrarea ananasului în frigider poate duce la o deteriorare a texturii și gustului acestuia. Astfel că este mai bine să nu-l pui la frigider. Refrigerarea face ca fructele să devină prea moi, modificându-și profilul natural de aromă. Depozitarea ananasului la temperatura camerei ajută la menținerea prospețimii acestuia și previne modificări nedorite ale caracteristicilor sale. Cu toate acestea, dacă ananasul este copt complet, poate fi păstrat la frigider câteva zile pentru a nu deveni prea moale.

6. Mango

Nu face greșeala de a păstra mango în frigider deoarece temperatura rece poate încetini procesul de coacere și poate afecta gustul și textura. Refrigerarea poate provoca, de asemenea, leziuni cauzate de frig, ducând la dezvoltarea de pete întunecate sau la coacere neuniformă. Cel mai bine este să păstrezi mango la temperatura camerei pentru a te bucura de savoarea și suculența sa deplină.

7. Avocado

Avocado nu trebuie păstrat la frigider deoarece temperatura scăzută  poate încetini procesul de coacere și îl poate face să se întărească. De asemenea, îi poate afecta aroma și textura. În schimb, păstrează avocado la temperatura camerei până se coace, apoi consumă-l prompt pentru a te bucura de consistența sa cremoasă.

8. Portocale

Portocalele pot deveni uscate și își pot pierde sucul dacă sunt ținute la frigider. Păstrarea lor la temperatura camerei ajută la menținerea aromei și prospețimii. În plus, refrigerarea le poate diminua gustul, făcându-le mai puțin plăcute la gust.

9. Măr

Temperaturile scăzute pot face ca fructele să devină făinoase și să-și piardă textura crocantă. În plus, merele depozitate în frigider pot absorbi mirosurile de la alte alimente, afectându-le gustul. Pentru a le menține prospețimea și aroma, cel mai bine este să păstrezi merele la temperatura camerei, într-un loc răcoros și uscat. 

10. Piersici

Piersicile nu trebuie refrigerate deoarece le oprește procesul de coacere, ducând la pierderea aromei și la o textură făinoasă. Menținerea lor la temperatura camerei le permite să se coacă în mod natural, sporindu-le dulceața și suculența. Pentru cel mai bun gust și textură, păstrează piersicile pe blat și lasă-le la frigider numai când sunt complet coapte pentru a le extinde prospețimea.

11. Fructe de pădure

Potrivit experților, fructele de pădure sunt menite să fie consumate proaspete. Cel mai bine este să le ții la temperatura camerei deoarece umiditatea acumulată în frigider poate deteriora fructele.

12. Prune

Se recomandă să nu pui o prună necoaptă în frigider deoarece nu se va coace acolo, iar clima rece îi poate deteriora gustul și textura. Chiar și prunele coapte își pierd puțin din gust și textură atunci când sunt păstrate la frigider, potrivit timesofindia.com.

 

Subiecte în articol: fructe frigider
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri