Jurnalul.ro Cultură Teatru 330 de actori, muzicieni, acrobați și artiști plastici îl sărbătoresc pe Caragiale

330 de actori, muzicieni, acrobați și artiști plastici îl sărbătoresc pe Caragiale

Timp de o săptămână, între 28 august şi 3 septembrie, Parcul Cişmigiu din Capitală se va transforma radical. Va deveni un colţişor ce va reda atmosfera vechiului Bucureşti: pestriț și imprevizibil, plin de umor și de farmec, practic lumea surprinsă în opera lui Caragiale. Festivalul va reuni 330 de actori, muzicieni, acrobați și artiști plastici. 

Peste 60 de reprezentații, recitaluri și concerte, activități pentru copii, ateliere, expoziții de fotografii și mașini de epocă sunt programate pe cele două scene și în foișoare cu dichis, pe alei transformate în zone expoziționale și în spațiile de relaxare, unde negustorii aduc bragă, limonadă și alte bunătăți. 

Horaţiu Mălăele, maestrul ironiei și al hazului ascuțit

Piese ale celebrului dramaturg, dar și alte comedii care atacă moravuri și năravuri, vor fi jucate de actori sosiţi din toată ţara: Teatrul Masca („Nastasia” - 28.08, ora 20:30, Scena mare), Teatrul Evreiesc de Stat („Mic și-al dracu’”, 28.08, ora 18:30, Scena mică), Teatrul Mignon („Moftul român”, 29.08, ora 18:00, Scena mică), Teatrul de Nord  Satu Mare („D’ale carnavalului”, 29.08, ora 19:00, Scena mare), Teatrul Arte dell’Anima („O noapte furtunoasă”, 30.08, ora 20:00, Scena mare), Teatrul Tony Bulandra  Târgoviște („Mofturile lui Nenea Iancu”, 31.08, ora 20:00, Scena mare) și Compania țais  Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca („Grand Hotel Caragiale”, 01.09, ora 21:00, Scena mare). Ultima seară a Festivalului (03.09, ora 20:00, Scena mare) prilejuiește o întâlnire memorabilă: Horațiu Mălăele, maestrul ironiei și al hazului ascuțit, va susține recitalul-eveniment "Sunt un orb”, un spectacol de gală care deslușește cu naturalețe și geniu comic operele unor autori diferiți ca stil sau gândire.

Cei prezenţi se vor bucura de muzică bună, mai exact de interpretări despre vremuri îndepărtate din folclor românesc, șansonete și improvizație de jazz, dar şi de un concert susținut de Muzica Militară a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, unitate emblematică a Armatei Române.

Dacă serile sunt dedicate pieselor de teatru și concertelor, diminețile sunt prilej de bucurie pentru publicul de vârstă mică. Spectacole de teatru pentru copii, ventrilocie, păpuși, baloane uriașe, jonglerii și acrobații, momente de improvizație și concerte, ateliere de creativitate vor face deliciul "piticilor". Accesul publicului este liber.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri