Vişinele, deşi mult mai puţin populare decât cireşele, au beneficii pentru sănătate la care nu ne-am fi gândit niciodată, motiv pentru care este momentul să fie apreciate.
Prevention prezintă cinci beneficii pentru sănătate oferite de consumul de vişine:
1. Vişinele sunt centre nutritive
Culoarea roşie nu este doar pentru a atrage atenţia, ci şi pentru că au un nivel crescut de antociani, un tip de antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi. În plus, potrivit unui studiu publicat în 2018 în Nutrients, vişinele conţin fibre, carotenoide, vitamina C şi potasiu.
2. Vişinele combat insomnia
Lipsa somnului poate creşte riscul de diabet, obezitate, tensiune arterială crescută. Aici intervin vişinele. Aceste fructe sunt bogate în melatonină, un hormon care joacă un rol esenţial în ciclul de somn şi ne ajută să adormim.
3. Vişinele ajută la diminuarea febrei musculare
Potrivit unui studiu publicat în Journal of the International Society of Sports Nutrition, atleţii care consumau suc de vişine o dată pe săptămână aveau mai puţină febră musculară la sfârşitul cursei, comparativ cu cei care nu consumau vişine.
4. Vişinele calmează durerile cauzate de artrită
Potrivit unui studiu publicat în Nutrients, atât vişinele, cât şi cireşele calmează durerile provocate de artrită.
5. Vişinele ajută la micşorarea tensiunii arteriale
Vişinele sunt bogate în polifenol, un tip de antioxidant care poate micşora tensiunea arterială, potrivit unui studiu din 2016 publicat în American Journal of Clinical Nutrition.