Jurnalul.ro Sport Sporturi Ana Bogdan, calificare dramatică în finala turneului Transylvania Open 2024

Ana Bogdan, calificare dramatică în finala turneului Transylvania Open 2024

de Vali Deaconescu    |   

Ana Bogdan a reușit să se califice în finala turneului Transylvania Open 2024, învingând-o într-un meci tensionat pe Jaqueline Cristian. Bogdan, care ocupă locul 65 în clasamentul WTA și este favorita 8 a competiției, a reușit să se impună în trei seturi, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-4, în prima semifinală de sâmbătă.

Meciul a durat 2 ore și 50 de minute.

Prin accederea în finală, Ana Bogdan și-a asigurat un cec în valoare de $20.830 și a urcat 11 poziții în clasamentul WTA Live, ajungând pe locul 54. Dacă va câștiga finala, Bogdan are șansa să urce până pe locul 45 în ierarhia mondială a jucătoarelor profesioniste de tenis.

Înfrângerea nu a fost lipsită de recompense pentru Jaqueline Cristian, care și-a asigurat un cec în valoare de $11.610 și va ocupa locul 71 în clasamentul WTA începând de săptămâna viitoare. Performanța de la Cluj-Napoca i-a adus Cristian un salt de 10 locuri în clasamentul mondial.

În finală, Ana Bogdan o va înfrunta pe câştigătoarea dintre britanica Harriet Dart, venită din calificări, şi jucătoarea cehă Karoline Pliskova.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri