Jurnalul.ro Ştiri Social Bani de la stat pentru deţinuţi

Bani de la stat pentru deţinuţi

Deţinuţii aflaţi în închisoare după iulie 2012, care au executat pedepse în condiţii necorespunzătoare şi nu au beneficiat de recursul compensatoriu, vor primi 5 lei pentru fiecare zi-câştig neacordată, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Justiţiei.

Conform propunerii, orice deţinut sau fost deţinut care consideră că execută sau a executat o pedeapsă privativă de libertate în condiţii necorespunzătoare poate depune o cerere de acordare de compensaţii financiare la Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

“În vederea acordării de compensaţii financiare persoanelor care au executat pedepse sau măsuri privative de libertate în condiţii necorespunzătoare, se constituie o comisie specială în acest sens, la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor”, se arată în proiectul de reglementare.

“Componenţa, modul de organizare şi funcţionare a Comisiei se stabilesc prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor”, se mai arată în document.

Subiecte în articol: bani detinuti
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri