Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Beneficiile uluitoare ale pepenului verde

Beneficiile uluitoare ale pepenului verde

Pepenele verde este unul dintre fructele asociate verii, dar pe lângă gustul dulce și delicios, acesta are și proprietăți medicinale. Știai că pepenele conține o cantitate mare de beta-caroten, vitamine și minerale, scrie clickpentrufemei.ro.

Unele dintre proprietățile medicinale pe care le are pepenele verde sunt reducerea hipertensiunii arteriale, combaterea durerilor musculare și tratarea anumitor afecțiuni ale pielii. În plus, pe lângă beta-caroten, mai conține vitaminele B și C, dar și minerale esențiale precum calciu, fosfor, magneziu, potasiu, iod și mangan. Iar o felie de pepene are doar 29 de calorii. Acesta este unul dintre motivele pentru care poți mânca pepene atunci când ții dietă pentru a slăbi.
Semințele de pepene sunt un remediu excelent pentru pietrele la rinichi

Acest fruct delicios are foarte multe beneficii asupra sănătății. Dar știai că și semințele pe care le conține au foarte multe beneficii? De ani de zile, sunt folosite în medicina chinezează pentru tratarea mai multor probleme de sănătate, în special pentru combaterea  pietrelor la rinichi. În plus, sunt eficiente deoarece conțin magneziu și potasiu, care sunt esențiale în tratarea acestei afecțiuni.
Cum să folosești semințele de pepene:

Este foarte simplu! Tot ce trebuie să faci este să zdrobești 4 linguri de semințe de pepene. Între timp, umpli o oală cu 2 litri de apă și le adaugi în ea și le lași să fiarbă 15 minute. Bei această apă și vei fi uimită de rezultate.
Pepenele verde este nutritiv

Așa cum am spus mai sus, pepenele verde este scăzut în calorii și conține multe vitamine și minerale. De aceea, pentru a ne menține sănătoase, trebuie mâncat în mod regulat în timpul verii. Pepenele verde este considerat demachiant și ne ajută să avem corpul perfect datorită cantității mari de apă pe care o are, și numărului mic de calorii.

De asemenea, acesta conține beta-caroten, cupru, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, C, acid malic, calciu, iod, acid azotic, potasiu, proteine, celuloză, zahăr, zinc, acid folic, fosfor, fibre, acid citric, licopen și magneziu.

Mai mulți experți din întreaga lume spun că acest fruct delicios poate preveni inflamația cronică și multe boli de inimă, deoarece este bogat în vitamina C și beta-caroten. De asemenea, ne poate scăpa de stres și tensiune și îmbunătățește abilitățile mentale mulțumită cantității mari de vitamina B6.

Subiecte în articol: PEPENE VERDE sanatate
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri